Med rundt 100 ansatte knyttet til Molde-kontoret, er TS Group en stor og samtidig lite kjent virksomhet i Romsdal. I år kan TS Group feire 10-årsjubileum på Nyhamna, hvor selskapet har 58 fast ansatte.

– Jeg har vært på Nyhamna helt siden 2006. Ormen Lange-anlegget har vært et eventyr. Dette har vært et meget spennende og lærerikt løp, sier oppstartsrådgiver Peter Dirscher i TS Group.

Oljesørvisselskapet leverer tjenester, kurs og ressurser innenfor drift og vedlikehold til Shell som operatør på Ormen Lange-anlegget. Fra kontoret i Molde leverer TS Group også tjenester til andre oljeselskap ute på sokkelen. TS Group har totalt 201 ansatte.

Da Peter Dirscher kom til Nyhamna i 2006, var Hydro utbyggingsoperatør. Da anlegget var ferdig i 2007, tok Shell over som driftsoperatør. TS Group har vært der hele tida.

– Hva har oppgavene dine på Nyhamna bestått i, Peter Dirscher?

– Det har generelt vær hjelp ved oppstart av anlegget, enten det har vært kompressorer, pumper eller andre ting. Vi har hjulpet til med å løse problem. Under Shells ledelse følger vi gassen som kommer inn på anlegget gjennom separatorer, og ser til at den blir rein og fin før den sendes til Easington i England. Før den sendes tar vi opp trykket til 230 Bar. Samtidig har jeg vært med på å lære opp dem som skal drifte anlegget. Det siste har vært den viktigste oppgaven, sier Peter Dirscher, som har hatt en sentral rolle som mentor på Nyhamna.

Han framholder at Nyhamna er en fantastisk fin arbeidsplass, med gode arbeidskamerater.

Ung på Nyhamna

Prosessoperatør Simen Hjellnes (24) fra Fræna er en av de TS Group-ansatte på Nyhamna som har hatt Peter Dirscher som mentor.

– Jeg begynte på Nyhamna i 2011 som lærling i Shell. I 2013 begynte jeg i TS Group, og trives kjempegodt, sier Simen Hjellnes. Han har sine arbeidsoppgaver ute på anlegget.

– Vi har hatt stabil leveranse til Nyhamna hele vegen siden 2006. Mye av fortjenesten for det ligger hos de ansatte fra oss. Det gjelder både de fra Molde og omegn, Møre og Romsdal og tilreisende, sier daglig leder André Eiksund ved TS Groups Molde-kontor.

Han forteller at over halvparten avde 58 TS Group-ansatte på Nyhamna er bosatt i Møre og Romsdal. De øvrige pendler inn.

Nyhamna: TS Group er en av de store underleverandørene til Shell på Nyhamna.

– Litt av bakgrunnen for det er at det i starten av Ormen Lange ikke var så mange med prosesskunnskap her i området, men det var det ved TS Groups kontor i Porsgrunn. I Grenland var det et stort prosessmiljø, med bakgrunn fra blant annet Herøya. Mange av de tilreisende til Nyhamna har bakgrunn fra prosessindustrien og miljøet i Grenland, sier avdelingsleder Stine Løvfall Setsaas ved Molde-kontoret.

André Eiksund framholder at Nyhamna har vært et eventyr for TS Group som selskap.

– Vi har kvalifisert personell her som leverer kvalitet hele tida. De har vært gode ambassadører for oss som selskap – og for Shell som kunde. Vi er veldig godt fornøyd – og ydmyk, sier André Eiksund. TS Groups kontrakt på Nyhamna varer til 2020, med opsjoner videre.