Forsinkelser førte til at barnehagen på Skaret ikke kunne åpne til planlagt tid.

Tidligere i år ble det kjent at Krohnstad Montessori barnehage starter opp med en ny avdeling i Klokkargården på Skaret. Planen var at den nye friluftsbarnehagen skulle stå klar i august. I slutten av september har den fremdeles ikke åpnet.

– Vi kom seint i gang med bruksendringssøknad. Det er mye som skal på plass i et gammelt bygg som dette, da det skal godkjennes i henhold til dagens standard, sier driver Edith Krohn Marleau til Romsdals Budstikke.

– Når det er sagt, så har saksgangen i seg sjøl vært veldig rask i forhold til hva som er vanlig. Hele prosessen har generelt gått fort, og jeg har ingenting å utsette på kommunen. Det eneste jeg kan klage på er min egen utålmodighet. Jeg er kanskje litt for optimistisk innimellom, fortsetter hun.

Nødløsning

Avdelingen på Skaret har plass til totalt 28 barn mellom ett og tre år. Hittil er det ti barn som har startet. Disse har blitt flyttet til avdelingen på Årø.

– Det har gått overraskende bra fra dag én. Vi har innredet en egen avdeling i den store salen, og koser oss der. Alle har vært veldig positive og optimistiske, inkludert foreldrene, så all ros til dem, sier avdelingsleder Gunn Anita Reitan.

– På Årø har vi mange flere kvadratmeter per barn enn hva arealnormen er på. Vi vært heldig som har hatt denne løsningen, legger Krohn Marleau til. Hun sier at den midlertidige flyttingen av barna har blitt gjort i samråd med Molde kommune.

Gleder seg til åpning

Ifølge Krohn Marleau har det blitt sagt at åpning blir seinest 10. oktober.

– Så tar vi det som en bonus dersom det blir før. Vi er svært fornøyd med lokalene, som har blitt fine og lyse etter oppussingen.

Reitan ser fram til å ta i bruk den nye avdelingen.

– Den roen her oppe er helt unik. Jeg tror friluftsavdelingen vil innby til mye godt. Vi vil kunne være mye ute og sammen med dyra, og lære barna å bli glad i naturen og det den består av.

Daglig leder på Skaret, Geir Rødal, har vært positiv til barnehageprosjektet fra start.

– Jeg har lokalene. Unger er framtida vår. Trives ungene, trives foreldrene. Unger er veldig miljøskapende. De vil få det veldig fint her oppe, med massevis av friske og sunne opplevelser i barnehagedagen. En barnehage på Skaret vil bidra til å skape liv og røre, og det vil bidra til å holde liv i Skaret, sa Rødal til Romsdals Budstikke i januar.

15 av 28 plasser i bruk. I høst har 15 barn fått plass fra august, som er det maksimale antallet avdelingen tar imot i år.

– Kommer dere til å fylle opp avdelingen neste år?

– Det kommer an på søknadsmassen og hvilken kapasitet vi har når det kommer til personale. Per i dag er vi fire ansatte ved avdelingen, sier Krohn Marleau.

– Den første tida vil nok ikke avdelingen lønne seg profittmessig, men jeg kunne ikke la være å gripe denne sjansen. Dette er Montessori sitt kjærlighetsbarn.

Litt av den nye uteplassen. Foto: Bjørn Brunvoll