– Det er nå slik at det er politikere som bestemmer i Sandøy kommune. Om administrasjonen har vent seg til andre former i tidligere regime så er dette beklagelig, sier ordfører Oddvar Myklebust (Ap).

Saka som har fått opp temperaturen på kommunehuset, gjelder salg av den kommunale tomannsboligen «Bergmo». Det har vært frisk korrespondanse på e-post mellom ordfører og rådmann.

Vedtak

Salg ble vedtatt i desember 2014. Administrasjonen foreslo salgspris på 1,38 millioner kroner. Formannskap (24. november) og kommunestyre (11. desember) har ikke satt pris i sine vedtak, ut fra referat fra de aktuelle møtene.

Fikk bud

– Vi fikk et tydelig signal om at boligen skulle selges, nesten uansett pris. Og saka skulle ikke tilbake til politisk behandling. Vi forholder oss til vedtak i desember 2014, der forventet salgssum ble tatt bort slik referatene viser, sier rådmann Ann-Heidi Paulsen Orvik til Romsdals Budstikke.

Uenige om salg Rådmann Ann-Heidi Paulsen Orvik ville akseptere et bud på 400.000 kroner på den kommunale boligen «Bergmo». Takst ble satt til 1,38 millioner kroner. Administrasjonen oppfatter politiske vedtak dit at boligen kunne selges til høgstbydende. Det er nå slik at politikerne bestemmer i Sandøy kommune, slår ordfører Oddvar Myklebust ettertrykkelig fast. Foto: Agnar Gjendem

Hun mener administrasjonen oppfattet da at boligen kunne selges til høgstbydende.

– Det har ikke vært bud å få. Men så fikk vi ett på 400.000 kroner. Administrasjonen mener dette er et godt bud ut fra tilstandsrapporten som i sin tid ble utført av Myklebust Trevare, påpeker rådmannen.

Interessert

– Salgssummen har hele tida vært tydelig. Vi har vist vår interesse for å kjøpe huset til to av våre ansatte med familier. Dersom vedtatt salgssum skal fravikes, må det kunngjøres at høgstbydende får tilslaget. Og da må det settes en frist for innlevering av bud, skriver Espen Myklebust i Myklebust Trevare.

Habilitet

– Budet vi fikk er trukket, og nå vil saken gå til politisk behandling, sier rådmannen.

Hun tar også opp spørsmål om habilitet. Det gjelder blant annet ordfører og hans sønn Espen, som driver Myklebust Trevare og er begge i formannskapet.

Interesser

– Representanter for firmaet må sjøl avgjøre om det ligger en interessekonflikt i saka i forhold til habilitet. Blir ordfører kjent inhabil, er varaordfører den som signerer skjøtet på vegne av kommunen, mener rådmannen.

Hemmelighold

– Jeg har lest gjennom rådmannens argumentasjon for det vi ser på som hemmelighold av dette salget. Referat viser ikke noe sted at salgssummen skal reduseres eller at salg kan godkjennes av rådmannen om det er under takst, er oppfatningen ordføreren har og gjort tydelig også i svar til rådmannen.

– Det har til dags dato stått plakat om salg av eiendommen for 1,38 millioner kroner, noe som er retningsgivende. Og angrep mot meg fra rådmannen finner jeg meg ikke i. Taksten ble satt da jeg ikke var politisk aktiv. Og jeg finner meg ikke i å være inhabil ved neste korsveg, er klar tale fra ordføreren.

Satt utenfor

– Det er spesielt at rådmannen på denne måten prøver å sette ordføreren ut av spill i enkelte saker. Vi har registrert det, men det vil ikke lykkes, skriver ordføreren i sitt svar til rådmannen. Og stiller samtidig spørsmål om mottatt bud er ført i postjournalen.