Oslo Grand Prix ble en parademarsj for den suksessrike varmblodshesten "Your Highness". Men dopingprøven som ble tatt etter målgang viste seg å være positiv.

Det startet som en drøm, men ser ut som om å ende som et lite mareritt. Topphesten, som eies av blant andre Kolbjørn Gaustad fra Vevang er tatt i dopingkontroll. Nå kan milliongevinster på travbanen ryke.

– Det er ingen grunn til å tvile på dopingsresultatene, sier Gaustad til Rbnett.

Topp og bunn.

Det handler om varmblodshesten «Your Highness» har gjort som den vil i år. Og har på rekke og rad vunnet løp etter løp.

Den sju år gamle hoppa vant først tre løp i Frankrike i vinter, før den i vår har vunnet Olympiatravet i Åby i Sverige, Copenhagen Cup og så Oslo Grand Prix i juni. Det er alle anerkjente løp, som det ligger stor prestisje i å vinne, og som innehar store pengepremier. Det gjør at hesten har kjørt inn nesten ti millioner kroner denne sesongen. Hesten har tidligere hatt opphold i Sverige, men nå er på stall i Frankrike.

Sjokk og vantro.

Dopingsakene fra Oslo Grand Prix slo ned som en bombe i travmiljøet i Europa torsdag. Forklaringen fra den franske treneren Fabrice Souloy avfeies av eksperter

Franskmannen sier at han har mottatt et nytt vitamintilskudd og at alt stammer derfra.

– Vi er selvfølgelig i sjokk. Treneren hevder at grunnen til de positive prøvene er bytte av leverandør av vitamintilskudd, sier Oskar Eidsaa til NTB.

Han er, sammen med Gaustad, deleier av Your Highness som vant det aktuelle løpet og som nå mister seieren og en premie på 1,5 millioner kroner.

Korrekt resultat.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Jeg fulgte løpet i Oslo, og vi har besøkt stallen i Frankrike. Alt virket å være i skjønneste orden. Nå skal vi la saka hvile til over helga før vi foretar oss noe mer. Men det er klart at pengepremien blir inndratt, og vi har tiltro til at dopingresultatet er korrekt. Dette er det vi kaller urent trav, sier Gaustad, som eier sju prosent i hesten som har sju førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass på sine ti starter i år.