– Det ble såpass mange mål, ja, sier Benedicte Holsen beskjedent når Rbnett forteller hvor mange scoringer hun satte inn i cupoppgjøret mot Træff onsdag kveld.

Med flere av de mest sentrale spillerne ute, måtte trener Morten Holmen bruke flere ungjenter i sin første offisielle kamp som MHK-trener. En av dem som definitivt grep sjansen, var nevnte Holsen. Hun spilte så godt som hele kampen.

– Benedicte har vært med i A-stallen nå i sommer, og hun har gjort det veldig bra, sier Holmen om den talentfulle spilleren.

Tidlig sjansen

Hun er egentlig Elnesvågen-spiller, men samarbeid mellom klubbene gjør at hun også kan spille for MHK. Holsen har ikke trent lenge med MHKs A-lag, og hun hadde ikke forventet å få spilletid så kjapt.

– Målet for i år var at jeg skulle få prøve meg i 1. divisjon i løpet av sesongen. Det er stort at jeg får prøve meg allerede nå, og at jeg får spille så mye som jeg gjorde. Jeg fikk spille i treningskamper i Trondheim sist helg også. Jeg håper jeg kan utvikle meg videre, og da er dette et fantastisk nivå å gjøre det på, sier bakspilleren.

– Er det på en måte en fordel for deg at det er så mange spillere ute med skade?

– Det er jo ikke bra. Jeg bekymrer meg for jentene som er skadet. Men når jeg først fikk spille, så ville jeg vise hva jeg er god for. Dette var sjansen min. Derfor var jeg ganske spent før kampen, forteller Holsen.

Ser forbedringspotensial

Hun la inn en glimrende søknad for videre spill. Selv syns hun både seg selv og laget har litt å gå på før seriestart i 1. divisjon mot Fana 11. september.

– Vi kan bli bedre både i angrep og forsvar. Det går bra i perioder, og det var mange unge spillere som fikk prøve seg. Når vi først kjører på, så får vi rommene vi trenger og utnytter dem, sier Holsen.

MHK åpnet best

Det var liten tvil om hvem som var det beste laget i cupoppgjøret. Tempo og fysikk var på et helt annet nivå hos bortelaget, noe som etter hvert ble synlig på resultatet. MHK tok tidlig kommandoen, og tross noen glimt av godt spill hos hjemmelaget gikk lagene til pause med 17-9-ledelse til de røde og svarte.

Divisjonsforskjell

Etter pause ble forskjellen mellom lagene enda mer synlig. MHK stengte lenge igjen bakover, og dermed fikk de noen enkle kontringsmål. MHK ledet den andre omgangen 8-1 før Træff våknet og fikk satt inn noen scoringer. Flere ungjenter fikk sjansen hos begge lag, og manjge brukte den godt. Til slutt var det ingenting å si på den klare seiersmarginen i MHKs favør.

---

6. min: Storfavoritt Molde har åpnet best. Leder 3-1, og har fått kampen inn i sitt spor.

17. min: Træff hadde en god periode, men nå har MHK i stedet økt ledelsen til 9-5

Pause: Det står 17-9 til MHK etter den første omgangen. Molde har full kontroll, og leder komfortabelt. Træff har glimtvis vist hva de kan, men Molde-spillerne har høyere tempo og spiller seg gjennom Træff-forsvaret gang etter gang. Godt forsvarsspill har også gitt bortelaget noen enkle kontringer til de røde.

34 min: Slurvete åpning på omgangen av begge lag, og det står fortsatt 9-17.

41 min: Molde har tatt kommandoen igjen. De har svoret noen enkle mål, og leder nå 23-10.

43 min: 24-10, og Træff tar timeout.

49 min: MHK har stengt sjappa nå. Træff har kun ett spillemål så langt i den andre omgangen, i tillegg til to straffescoringer. MHK leder 27-12