Onsdag klokka 19.00 tar Træff imot MHK til NM-kamp i Træffhuset. Kampen blir Morten Holmens første offisielle som MHK-trener. Dansken kom til klubben for to måneder siden, og har kjørt et hardt treningsregime for jentene. Mange spillere forlot klubben etter nedrykket sist sesong, og flere skader har gjort at det tidvis har vært få på håndballtreningene den siste tida. Holmen innrømmer at det ikke er optimalt med tanke på den kommende sesongen.

– Det sier seg selv egentlig. Vi har en tynn spillertropp, og får samtidig en del skader. Da er ikke treningshverdagen optimal. De som trener gjør et stort stykke arbeid. Spillerne blir klare fysisk, men vi får ikke drillet forsvar og angrep når vi er 5-6 spillere på trening. Så få har vi vært i perioder. Men vi har fått mye ut av det likevel. Den fysiske treningen har vært veldig god, forteller dansken til Romsdals Budstikke.

Mange skadde

Blant spillerne som ikke er ute med langtidsskade, er det flere som i ulik grad er usikre til dagens kamp. Søstrene Sherin og Mona Obaidli, samt Ragnhild Valle Dahl, er mest sannsynlig ute. Målvakt Hanne Frandsen er også usikker.

– Det gjør at andre spillere får sjansen. Vi gleder oss bare til å spille kamp. Det er lokaloppgjør, og forhåpentligvis vil det komme mange folk. Træff kommer til å gi alt, så det blir tøft, sier Holmen.

44-åringen forteller at han er usikker på hva kan forvente i sin første kamp som MHK-trener.

– Vi har mange skader, og en veldig tynn stall for tida. Vi går inn i kampen og håper vi får god trening ut av den. Så får vi se hvilket lag vi kan stille med. Vi skal i alle fall ut å vinne med dem vi har til rådighet, sier han.

– Gjør de mange skadene deg litt usikker eller nervøs for cupavansementet?

– Nei, jeg er ikke en mann som blir nervøs for å spille håndballkamper. Jeg tenker ikke bare på kampen mot Træff, men også på seriestarten om halvanna uke. Vi har nye spillere og ny trener, og når vi har så mange ute så gir det oss visse problemer med tanke på samspill. Med skader og tynn stall, så er vi satt noe tilbake i forhold til der vi burde ha vært. Men skader er en del av sporten. At nye spillere kommer inn seint, får vi ikke gjort noe med, sier han.

Nye forsterkninger

For den tynne troppen han har til rådighet ser snart ut til å få påfyll. Forsterkninger skal være rett rundt hjørnet.

– Vi har to nye spillere på vei inn, men som ikke er helt klare ennå, sier Holmen.

Mot Træff gir han mange ungjenter sjansen, både fordi han vil og fordi han må.

– Vi får bare ta kampen i morgen som en oppkjøring til seriestarten, og se om det holder til seier eller ikke. Jeg håper selvfølgelig det. Men med alle friske og skadefrie kunne vi nok betraktet dette som en mer sikker seier. Det gjør i alle fall at kampen blir mer spennende for tilskuerne, sier Holmen.