Det skriver rådmann Arne Ingebrigtsen i sin innstilling til bystyret i Kristiansund. Han innstiller på at bystyret vedtar ikke å anke tingrettens dom i sjukehussaka til lagmannsretten når de behandler saken på sitt møte neste tirsdag.

Rådmannen skriver at etter domsslutningen i tingretten har kommuneadvokaten gått gjennom dommen og knyttet kommentarer til lovanvendelsen og det kommuneadvokaten mener er feiltolkninger av loven. Ut fra denne gjennomgangen gir kommuneadvokaten tilrådning om å anke saken videre til lagmannsretten. Saken er også gått gjennom av advokat Christian F. Galtung ved Kluge Advokatfirma. Han mener det er lav sannsynlighet for å kunne vinne fram i en anke.

Kompetanse

- Christian F. Galtung arbeider særlig med tvisteløsning, forvaltningsrett, erstatningsrett og selskapsrett. Han har spesiell kompetanse på problemstillinger som involverer både offentlig rett og privatrett. Han er leder for Advokatforeningens lovutvalg for forvaltningsrett. Han har i flere år vært anbefalt av ratingbyråene Chambers og Legal 500. Christian F. Galtung har ti års arbeidserfaring fra Regjeringsadvokaten og har ført en rekke saker for Høyesterett, for voldgiftsdomstoler, og han har vært prosessfullmektig for Norge i EFTA-domstolen, opplyser rådmannen i sin innstilling.

«Saken ikke god nok»

Ingebrigtsen skriver at Christian F. Galtungs vurdering er at det vil være svært vanskelig å nå frem med kommunens søksmål overfor lagmannsrett og høyesterett. Han tilrår derfor å ikke anke saken.

- Galtung vurderer også kommunens tilnærming for tingretten til å være helt i tråd med det som er gangbart argumentasjonsmønster overfor domstolene, skriver rådmannen. Han siterer i sin instilling Galtung på følgende: "I det ligger det at jeg ikke kan se at kommunens prosessfullmektig kunne oppnådd noe bedre resultat ved å legge opp saken vesentlig annerledes. Alt tyder etter mitt skjønn på at selve saken ikke var god nok, dvs. at lokaliseringsvedtaket ikke er ugyldig".

- Rådmannens vurdering er basert på tidligere juridiske betraktninger, kommuneadvokatens vurderinger, førende kommuneadvokats vurdering, mediebildet, tilstedeværelse under rettsaken og gjennomgang av alle skriftlige underlag i sakens anledning, inkludert domsavsigelsen. Det fremstår som klart fra dommen og advokat Galtungs vurdering at det er lav sannsynlighet for å kunne vinne fram i denne saken, da de fleste anførsler ble svart ut under rettsaken. Under evalueringen av rettsaken og senere vurderinger om anke fra kommuneadvokaten er det ikke kommet fram nye momenter som kan styrke vår sak, skriver rådmannen.

Han tror en anke bare vil fungere som en repetisjon av behandlingen i tingretten. Rådmannen presiserer at det ikke er gjort noen form for politiske betraktninger i innstillingen hans.