Fyllinga i sjøkanten på Reknes, hvor Planor har bygget boligprosjektet i Gideonvegen har vært omtalt tidligere. Nå ser det mindre ut som en byggeplass, og sjøl om det er trygt og ryddig, er ikke entreprenøren ferdig.

– Vi mangler noen store steiner som vi vil gjøre det mye finere langs kanten. De finnes ikke på lager, så vi må vente til det kommer passende steiner fra et sted hvor det sprenges og blir stein tilgjengelig, forteller Bernt Ove Vågsæter, daglig leder i Planor.

Følger planen

Samtidig har man tatt en liten pause mens en klage er til behandling hos Fylkesmannen. En nabo har klaget på Planors byggetillatelse, og ønsker at det fylles ut mer i vestlig retning.

– Vi kan ikke fylle ut mer vestover i forhold til dagens reguleringsplan, vi har bare fylt ut i tråd med gjeldende reguleringsplan, sier Vågsæter.

Han håper at den gamle reguleringsplanen, som tar høgde for mulig ferjeleie på Reknes, blir endret slik at man kan gjøre området finere.

Avventer

– Hvis området blir omregulert slik vi og beboerne ønsker, så kan det legges gangveg langs sjøkanten og man kan få inn mer grønt på området. Vi vil at det skal være fint og flott her, sier Vågsæter.

For å slippe å gjøre dobbelt arbeid, avventer Planor til den nye kommunedelplanen blir klar denne høsten. Det er imidlertid trygt og sikkert på området, som har vært grundig bearbeidet og grunnboret.

– Vi avventer nå klagebehandlingen til Fylkesmannen, og den nye reguleringsplanen, sier Vågsæter.