STAVANGER: De store internasjonale aktørene som Shell, National Oilwell Varco og Vard, er solid representert som før. Molde-bedriftene Brunvoll og Glamox deler en stand.

Aukra raus

Det som har fått opp deltakerantallet fra Romsdal på årets ONS, er at Gassknutepunkt Nyhamna, Aukra Næringsforum og Aukra kommune raust har stilt opp og tilbudt lokale bedrifter plass på en felles stand for en symbolsk sum. Det har gjort det mulig for bedrifter som tidligere har vært representerte på messa – og som nå ikke så seg råd til å ha egen stand – til å delta likevel. Andre deltar på ONS for første gang, takket være fellesstanden til Aukra.

På en nabostand kom en kristiansunder, som ikke kunne nyte godt av et tilsvarende sjenerøst tilbud, med følgende lett syrlige kommentar om Aukras opplegg: «Det er ikke farlig for dem som har penger».

Brunvoll og Glamox: Brunvoll og Glamox deler en stand. Fra venstre: Bernt Riksfjord, John Sjåholm og Kjetil Hovde fra Brunvoll og Carsten Bonderup, Merete Kaland og Marlon Iversen fra Glamox. Foto: EGIL H. TORVIK

Utstillingsvindu

Daglig leder Arnt Sommerlund i Aukra Næringsforum sier det er helt avgjørende å kunne være med og løfte fram lokale bedrifter i Aukra og Molde-regionen, og vise at de har et kompetent og dyktig miljø som fortsatt skal være med å kjempe om kontraktene innenfor petroleumsnæringen.

Ordfører Bernhard Riksfjord – som også er styreleder i Gassknutepunkt Nyhamna – sier han er opptatt av å legge il rette for at næringslivet i både Aukra og regionen skal få vise seg fram. Fellesstanden er et utstillingsvindu for det petroleumsretta næringslivet i Molde-regionen.

De som deltar på fellesstanden er Front Group, Technoconsult, Langset, Alpa, Aukra Maritime, Axess, Prezioso Linjebygg, Brødr. Hukkelberg, Motus og Nordvest Inspeksjon.

Viktig møteplass

– Opplegget med fellesstanden er veldig bra. Så hardt presset som vi er nå, hadde alternativet for oss vært å ikke være her, sier internasjonal salgssjef Bernt Schjetne i Prezioso Linjebygg. De har i åra før hatt egen stand på ONS. Nå deltar Molde-bedriften på fellesstanden til Aukra.

Prezioso Linjebygg: Leif Erling Aasan (fv.) og Bernt Schjetne fra Prezioso Linjebygg på ONS. Foto: EGIL H. TORVIK

– ONS er en viktig møteplass for oss, og det betyr mye å ha en plass å ta i utgangspunkt i, hvor vi kan invitere kunder og ha en fysisk plass å møte dem, sier Bernt Schjetne.

– Hvordan vil du beskrive stemningen i bransjen nå?

– Den er trykket. Det er triste greier. Det er trist det som skjer, både med at så mye folk mister jobben og at vi som følge av den lave aktiviteten også mister kjernekompetanse. Det blir ei utfordring for bransjen når så mye erfarne folk forsvinner. Vi ser lys i tunnelen, med håp om en liten oppgang etter hvert. Men det blir tunge tak fram til dit, sier Bernt Schjetne.

Første gang

Brødr. Hukkelberg på Gossen er blant bedriftene som er på ONS for første gang.

– Opplegget med fellesstanden er det som gjør det mulig for oss å delta. Det er tøffe tider. Vi setter utrolig stor pris på dette. Vi ser på det som en stor mulighet, sier prosjektleder Odd Kristian Ramfjord i Brødr. Hukkelberg.