– Det var veldig glatt. Vanskelige løyper. Men jeg vant. Og det er bra, sier Nils Vebenstad (16), som kjører for Kleive KFUM Trial.

Fra seier til skade

Lørdag og søndag arrangerte Kleive KFUM Trial de to siste av seks norgescup-konkurranser denne sesongen. Nils Vebenstad vant nasjonal åpen klasse lørdag.

– Det er første gang jeg vinner et norgescup-løp. De to utøverne som vanligvis vinner er ikke her i dag. Det var derfor jeg vant, sier Vebenstad søndag.

– Du halter?

– Ja, jeg fikk en skade da jeg kjørte opp en bakke. Sykkelen kom sidelengs og foten traff en stein i fart. Jeg vet ikke om jeg får fortsette, sier Vebenstad.

Romsdals Budstikke får seinere opplyst at han måtte bryte søndagens løp.

– Kjempebra

Drøyt 80 utøvere fra hele landet konkurrerte på atten seksjoner og i elleve klasser i helga. Seksjonsansvarlig Odd Jørgen Nilssen i Kleive KFUM Trial mener Vebenstads seier er meget sterk.

– Det er kjempebra å vinne på blått spor, det nest høgeste nivået, sier Nilssen.

Kleive KFUM Trial har nitten kjørere, blant dem var det tolv som deltok på løp i helga.

– Gjennomføringen har gått bra. Vi fikk et forferdelig regnvær natt til lørdag, og måtte forandre noen seksjoner. Men vi rodde det i land, sjøl om det ble litt vanskeligere nivå enn beregnet, sier Nilssen.

Renomme

– Hva betyr det for dere som klubb å arrangere norgescup?

– Det skaffer oss goodwill i trial-Norge. Noen synes kanskje det er langt å kjøre til Kleive, men vi er kjent for å være gode arrangører. Såpass må vi kunne skryte av oss sjøl, sier Nilssen.

100 hjelpere

Stevneleder Bente Sigerset forteller at det er tre år siden forrige gang de arrangerte Norgescup.

– Vi har rundt 100 hjelpere med oss. Det inkluderer 36 dommere og «klippere», sier Sigerset.

– Det er mye arbeid?

– Ja, det er et stort arrangement, så vi har jobbet mye med det. Vi er en liten klubb i forhold til de andre klubbene som er med her, men det er kjempeflott å få vist seg fram, sier Sigerset.

På en prikk

I hver seksjon har utøverne 1,5 minutt på å komme seg gjennom mest mulig prikkfritt. Prikker gis eksempelvis om man setter ned føttene, kveler motoren, velter eller sliter båndet.

Det ble kåret sammenlagt-vinnere i cupen søndag. For resultat, se trialavisa.no eller Kleive KFUM Trial på Facebook.