Strålende sol, godt med påmeldte og ny løyperekord. Det meste klaffet da Flemstubben ble arrangert for 37.gang denne søndagen.

Favorittseier

På forhånd var det liten tvil om hvem som var den  store forhåndsfavoritten og attraksjonen. Live Solheimdal brukte det 10 kilometer lange løpet som et ledd i oppkjøringen foran den kommende terrengsesongen.

19-åringen fra Molde, som nå løper for Oslo-klubben Vidar, var i en helt egen klasse. Stortalentet fosset inn til 36.7, og smadret dermed Inger Hilde Moltubakks løyperekord fra 1993 med 47sekunder.

Det var hennes andre rekord på en uke. Forrige helg satte hun ny rekord i Stornebba opp.

Krevende

- Flott løype og et flott arrangement. Ganske krevende løype, det var veldig tungt mot slutten. Men jeg er ikke helt fornøyd med tiden. Jeg burde kommet ned på 35-tallet, sa Solheimdal etter løpet, men syntes likevel det var stas med rekorden og sjekken på 3000 kroner.

Nå venter knallhard trening for Solheimdal fram mot første store oppgave som er NM i terrengløp. Senere i høst blir det Nordisk Mesterskap og forhåpentligvis også EM i terrengløp i Italia.

Jenny Gåsø Schefte fra Elnesvågen tok andreplassen i kvinneklassen med tiden 41.26, mens Therese Stokke Viken fra Gossen ble nummer tre.

Uran best blant herrene

Are Uran fra Havørn var best blant herrene. Men heller ikke Uran hadde noen mulighet mot Solheimdal. Uran kom i mål på 37.47, noe som var 18 sekunder foran Sven Nylund fra Molde Olymp.

Nummer tre i herreklassen ble Erik Hattrem fra Molde med tiden 40.42.

Fornøyd arrangør

Flemstubben-sjef Per Kåre Gagnat var meget fornøyd med årets arrangement.

-Vi har en stigende interesse. I år var det over 50 til start i den aktive klassen, det er mer enn i fjor. Og særlig ser vi at det er en økning i dameklassen, sier Gagnat, som selv ble klokket inn på tiden 52.54.