Kunstgressbanen på Årølia har vært et økonomisk kjempeløft for SK Rival. Da banen ble åpnet i 2010 kostet den klubben 10 millioner kroner. De første åra ble banen driftet i samarbeid med Molde FK. Men da det også ble lagt kunstgress på Aker stadion trakk MFK seg ut og Rival overtok driften av banen i Årølia alene. Det betydde nye, tunge investeringer i utstyr. Men nå er alt betalt.

– Hvordan har klubben greid å betale ned gjelda så fort?

– Vi er en klubb som er drevet med 100 prosent frivillighet. Vi har ikke store utgifter til driften ellers. Banen har gitt oss leieinntekter, vi har sponsorer og samarbeidspartnere, men den klart viktigste enkeltårsak er pengene vi har fått gjennom Prosjekt Tilhørighet, sier Tverdal.

Betydd enormt mye

Prosjekt tilhørighet er en ordning hvor Kjell Inge Røkkes selskap TRG gir midler til lokale klubber som selger sesongkort til Aker Stadion. Ordningen har gitt Rival 5-600.000 kroner hvert år.

– Det har betydd enormt mye og er et fantastisk flott tiltak. For oss hadde situasjonen vært en helt annen uten disse midlene.

– Hva betyr det for klubben at gjelden nå er betalt?

– Det betyr mer midler til aktiviteten og ikke minst at de som tar på seg verv i klubben ikke trenger å være redd for at regninger ikke blir betalt. Vi har svært mange dyktige frivillige som gjør en kjempeinnsats for klubben, men vi vokser og trenger stadig flere. Da er det viktig at de vet at det er en solid drift og sunn økonomi, sier Tverdal.

– Først og fremst skal vi bruke midler på økt aktivitet og på å gi et så godt tilbud som mulig til våre medlemmer. Dette er en bydel som vokser og vi opplever en økning i medlemsmassen, så det er en stor utfordring å gi et godt aktivitetstilbud til alle.

Planlegger hall

Men penger skal ikke bare brukes til daglig drift. I den driftige bydelsklubben legges nå planer for nye, store investeringer. En innendørshall kan bli en realitet, selv om det er langt fram.

– Vi har noen ideer vi har begynt å tenke på. Det er klart at Molde Øst mangler en innendørshall. Vi har en stor og aktiv håndballgruppe i Rival som trenger hallplass. Det er mulig å få en hall på plass på vårt anlegg i Årølia, men det er klart at det er et så stort løft at vi kan ikke greie det alene. Men vi ser på muligheter, sier Tverdal, som ikke vil gå ut med mer konkrete planer foreløpig.