- All min erfaring fra helseforetaket sier meg at ingen sjukepleiere vil bli sagt opp fra sine stillinger fram mot 2022, sier Tor Rune Aarø, hovedtillitsvalgt for Norsk sjukepleierforbund ved Molde sjukehus.

Han presiserer at han ennå ikke har fått lest konseptfaserapporten nøye, og uttaler seg i stor grad ut fra det som er framkommet i media.

Behov for alle

- Det jeg vet er at vi har behov for alle sjukepleierne som er der i dag. Og det jeg frykter mer enn oppsigelser er om vi på grunn av alderssammensetning og behovet for spesialsykepleiere greier å ha tilstrekkelig med kompetanse og nok spesialsjukepleiere fram mot 2022. Om vi klarer å utdanne nok. Vi har behov for alle typer spesialsjukepleiere, og kanskje enda flere i framtida enn i dag. Fordi vi blir stadig mer spesialisert, sier Aarø.

Etterspurt arbeidskraft

- Sjukepleiere er etterspurt, og det vil være et stort behov for sjukepleiere også om noen år. Hvis vi vi ikke innretter oss etter det, vil vi få personellmangel, sier han. Men at det blir omstillinger er han forberedt på.

- Vi er i kontinuerlig omstilling. Folk får stadig nye arbeidsoppgaver. Slik vil det være også i framtida. sier Aarø.