Molde kommune har kjøpt hotelleiendommen Nobel. Kommunen vil bygge om hotellet til omsorgsboliger med heldøgns bemanning. Hvor mange omsorgsboliger det blir i Nobel, avhenger av hvilken løsning for ombygging som velges. Ifølge rådmann Arne Sverre Dahl vil det bli mellom 25 og 30 boenheter.

Under formannskapsmøtet tirsdag la rådmannen fram de økonomiske rammene for 2017.

Bygges om neste år

– Da kommunestyret vedtok kjøpet av Nobel for å gjøre det om til omsorgsboliger, ble det satt som målsetting at det skulle skje så raskt som mulig. Vi ser for oss at ombyggingen skjer i 2017, og Nobel blir innflyttingsklart ved årsskiftet 2017–2018. Vi er usikker på om vi klarer å få ferdig Nobel før den tid, sier rådmann Arne Sverre Dahl til Romsdals Budstikke. Ifølge rådmannen skal Nobel gjennom en omfattende ombygging.

– Jeg tar sikte på å legge fra en sak om både Nobel og Fabrikkvegen for kommunestyret før jul, sier rådmann Dahl.

Ønsker penger i 2017

Formannskapet i Molde vedtok tirsdag et forslag satt fram av Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti der de ber rådmannen tilpasse 2017-budsjettet slik at kommunen tar høyde for å fase inn både Nobel som heldøgns bemannet bofellesskap og mulige sjukeheimsplasser ved Råkhaugen omsorgssenter i 2017.

Råkhaugen

Når det gjelder Råkhaugen, er kommunens tilbud for personer med demens lokalisert dit. Mens Krisesenteret er under bygging, benytter Krisesenteret deler av Råkhaugen.

– Jeg oppfatter formannskapet slik at de ønsker å vite hva det vil koste å drifte bofellesskapet på Nobel og hva det vil koste å ta i bruk arealene der de siste 16 plassene på Råkhaugen har vært, sier Arne Sverre Dahl.

I formannskapet kommenterte Frank Ove Sæther (Ap) at det haster å få klarhet i hvordan Nobel og Råkhaugen kan brukes. Sæther mente også at det haster å få orden på korttidsplassene og rehabiliteringsplassene ved Kirkebakken omsorgssenter.

– Kirkebakken utgjør forskjellen på suksess og fiasko i pleie og omsorgstjenestene. Jeg oppfatter at Kirkebakken og korttidsplassene kan være ei propp i systemet, sa Frank Ove Sæther.

Gerda Tolaas (Sp) savnet en tydelig og helhetlig plan for pleie- og omsorgssektoren slik at alle visste hvilke tjenester som skal være hvor. Det lovet ordfører Torgeir Dahl (H) at ville komme.

– Vi er spent på hvordan Råkhaugen og Nobel kan øke Molde kommunes pleie- og omsorgskapasitet, sier Frank Ove Sæther (Ap). Foto: Bjørn Brunvoll