– Høgskolen i Molde har i vel tre år tilbudt åpne og gratis forelesninger på nett til alle som ønsker å se, uansett hvor de måtte befinne seg. Nå skal disse studentene også få muligheten til å ta eksamen i nærmiljøet, nesten uansett bosted, sier Per Kristian Rekdal, førsteamanuensis ved avdeling for logistikk ved Høgskolen i Molde.

Eksamensavtale

Høgskolen i Molde har nemlig inngått en avtale med Studiesenteret.no, slik at emnestudenter i matematikk og statistikk kan avlegge eksamen andre steder enn på campus i Molde.

Via Studiesenteret.no tilbys 42 eksamenslokaliteter, inkludert Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø og en rekke steder i distriktene.

– Vi har fått reaksjoner på at studenter må bruke mye penger på reise og hotell når de har måttet komme til Molde ens ærend for å ta eksamen. Nå skal de slippe dette. På litt sikt håper vi å få tilsvarende ordning med mange av emnefaga, sier Rekdal til Rbnett.

– Effektivt

Han uttrykker at denne måten å undervise på er svært effektiv, her kan en nå mange studenter uavhengig av avstand. Oppfølging skjer via Facebook, der studentene leverer inn oppgaver og får felles tilbakemeldinger.

Med eksamensmulighet også på fjernbasis, tar høgskolen konseptet enda et hakk videre.

– Kan ikke høgskolen bli overflødig på denne måten?

– Nei. Akademia har fått to marked med utvidet tilgjengelighet. Vi vil som før ha studenten på campus, men i tillegg rekker vi nå også tak i folk som ikke kan eller vil studere på tradisjonelt vis. Her er det en stor mulighet til å utvide markedet og få enda flere registrert som studenter ved Høgskolen i Molde, sier Rekdal.

Og legger til at søknadsfristen for opptak er utvidet til begynnelsen av september.