Tomrefjord-jenta Nina Holmeset Karlsnes er markeds- og mediakonsulent i Molde Fotball AS. Den jobben har hun hatt i nøyaktig tre år. Omtrent like lenge som en gjennomsnittlig fotballspiller blir i klubben. Men Nina blir nok lenger. Fordi hun elsker MFK, jobben sin og miljøet i og rundt Aker stadion.

– Jeg var på rett sted til rett tid. Jeg fikk vite om jobbmuligheten i Molde Fotball  ved en tilfeldighet. Jeg var akkurat ferdig med studier i Trondheim, som resulterte i bachelor-grader i idrettsvitenskap og medievitenskap. En bra kombinasjon for en jobb i en fotballklubb. Jeg hadde planer om masterstudier, men så dukket muligheten opp i MFK, en klubb jeg alltid har beundret og vært glad i, sier Nina til Romsdals Budstikke.

Tror på Europa

Vi sitter på gresset i skråningen utenfor Europas vakreste stadion. Nina serverer kaffe. Sola skinner. MFK vinner igjen. Nina merker et kjempeløft i stemningen nå som de blåhvite har vunnet to på rad og har fått ferten av Europa-kvalifisering igjen.

– Nå har det løsnet. Det kommer Odd til å få merke på søndag. Jeg er ganske så sikker på at MFK kommer til å klatre massivt på tabellen utover høsten. Jeg er reiseglad som få, og opplevelsene i fjor høst og utover vinteren og våren må gjentas. Seieren i heksegryta i Istanbul var høydepunktet. En surrealistisk prestasjon. Turen til Armenia var også et minne for livet. Det er ikke akkurat Mallorca eller Kreta, ler 29-åringen.

Glad i Tomrefjord

Nina er stolt tomrefjording som elsker heimbygda si. Mor og far bor fortsatt i Tomrefjord, mens tvillingsøstrene Ida og Elin (35) bor i Oslo. Nina er i Tomrefjord så ofte hun kan, men i helgene er hun svært ofte opptatt med MFK. Hun flyttet til Molde allerede som 17-åring, da for å gå toppidrettslinjen på Molde vgs.

– Jeg har «alltid» spilt fotball. Karrierens høydepunkt var da jeg spilte på midtbanen for Træff og vi luktet på opprykk til 1. divisjon. Da var det Nina, Tina (Wulf) og Dina (Midsund) på midtbanen. Litt av en navnetrio. Nå spiller for moro skyld på MFK damer 3. Nå er jeg nede på midtstopperplass, også takket være et kne som har trøblet litt.

Nina har også representert Norge i futsal-EM for studenter i Spania.

Etter videregående kjøpte Nina seg en enveisbillett til Nice. Nice price. Hun var mer enn lei av skolegang og ville prøve noe helt nytt. På lykke og fromme. Oppholdet varte i to år.

– Jeg trodde jeg kunne fransk, men det kunne jeg ikke. Jeg dro til Antibes uten å kjenne en sjel. Jeg endte opp på en språkskole for å lære språket bedre. Så jobbet jeg for dem mot å få utdanning, kost og losji. Jeg var alt fra resepsjonsdame til minibussjåfør som dro til flyplassen for å møte internasjonale studenter. Det var spennende og lærerikt. For å lære «gatespråket» jobbet jeg på bar i helgene. Jeg likte meg så godt at jeg studerte et år til ved universitetet i Nice. Akkurat på samme premisser som en franskmann. Det var tøft. Men jeg angrer ikke. Frankrike er mitt andre hjemland nå, fastslår Nina Holmeset Karlsnes.

Reiselysten var også vekket for alvor. Nina dro hjem til Tomrefjord og jobbet natt og dag, tre jobber. Hun sparte opp penger til å reise jorda rundt med søskenbarnet sitt. De var innom 19 land på fem måneder.

Ut og reis!

– Min oppfordring til dagens unge er at de må komme seg ut i verden mens de har sjansen. Det gir ubetalelige erfaringer og opplevelser – og så setter man ekstra pris på hvor bra vi har det i Norge.

Etter det ble det studier i Trondheim helt fram til hun fikk drømmejobben høsten 2013. – MFK ville satse mer på sosiale medier og de trengte ekstra innsats i markedsavdelingen. Den viktigste erfaringen min var nok ikke fra studiene, men fra student-TV i Trondheim. Da ble jeg virkelig kastet ut i det. Den første personen jeg intervjuet var daværende statsmininster Jens Stoltenberg. Jeg måtte bare hoppe i det og ta det på sparket. Du verden så sjarmerende Jens er! Jeg rødmetg, men det tok Jens med et smil, minnes Nina.

– Jens skulle åpne et hjerneforskningssenter på NTNU. Det er ikke hver dag jeg intervjuer en statsminister om rotter!

Nå intervjuer Nina kjente personer i søkk og kav. Det er Nina du har sett og hørt i MFK-restauranten når hun intervjuer Solskjær og motstanderens trener før hver hjemmekamp. Det er Nina som lager videointervjuer som publiseres på MFKs hjemmeside. Det er hun som har ansvaret for å oppdatere MFKs utgående informasjon på Facebook, Spapchat, Instagram og Twitter.

Byr på MFK

– Min jobb er å sørge for at alle som er  interessert i MFK kommer inn på innsiden gjennom sosiale medier og hjemmesiden vår. Vi skal vise fram hverdagslivet i klubben vår. Være mer åpne. By på oss selv. Publikum betyr jo alt for en fotballklubb, fastslår hun.

– Spillerne skal på tur og orden ta over Snapchaten vår for en periode. Ny digital teknologi gir store muligheter for enda bedre kontakt mellom spillere og supportere.

Fjelldame

Nina fra Tomrefjord virker fjellstø i jobben sin. Så er hun da også svært glad i fjellet. Det finnes ikke bedre trening for Nina enn en luftig og bratt fjelltur.

– Om vinteren er det Høgsvora (1163 moh) som er favoritten. Fjellet ligger rett bak hytta vår på Vaksvikfjellet. To timer til topps, og så er det fantastisk skikjøring helt ned på verandaen omtrent!

– Sommerstid er Ystetind og Brustind favorittene. Det er bare å gå fra huset vårt heime i Tomrefjord. Men min råeste fjellopplevelse var Kvanndalstind i sommer. 1700 meter rett ned. Helt vilt! Du verden for noen muligheter vi har som bor i dette området.