Tidligere i år ønsket Link AS å etablere et asylmottak i de gamle lokalene til fiskerfagskolen på Gossen, men det ble avvist av Utlendingsdirektoratet (UDI). I slutten av juli kom det også inn et nytt tilbud på de samme lokalene.

– Vi ble kontaktet av UDI som fortalte at IPRO-gruppa ønsket å drifte en akuttinnkvartering i den gamle fiskerfagskolen, men den tredje august fikk de endelig avslag, sier ordfører i Aukra kommune, Bernhard Riksfjord.

Mindre behov

Det er UDI Regionskontor Midt – Norge som har avvist driften av et akuttmottak i Aukra kommune.

– Jeg er usikker på akkurat hva som er grunnen til dette, men det ligger visse vilkår til grunn for hva bygningen kan brukes til, også tror jeg behovet for et akuttmottak ikke er så stort lengre. Vi har vedtatt å selge bygget, så nå avventer vi for å se om det kommer flere tilbud, forteller Riksfjord.

– Vil det si at det ikke blir et asylmottak der i framtida?

– Jeg forholder meg til det svaret som er gitt. Nå har vi fått nei på to ulike tilbud, så jeg tror det er liten sannsynlighet for at det vil bli brukt som asylmottak i framtida, mener Riksfjord.

Mye spekulasjoner

Aukraordføreren forteller at det har vært mange spekulasjoner fra innbyggerne i kommunen som lurer på hva som skjer med den gamle fiskerfagskolen.

– Det har vært veldig mange telefoner i det siste, og de fleste lurer jo selvfølgelig på om det blir et asylmottak her, men det har ikke vært noen bestemte negative reaksjoner. Noen er jo litt skeptiske til hvordan det blir, men de fleste er bare nysgjerrige på hva som skjer, sier Riksfjord.

– Hva tenker du om det endelige avslaget?

– Vi ser jo an alle de tilbudene som kommer inn, men interessen vår er først og fremst å selge bygningsmassen og tomten, så vi må bare avvente å se hvilke tilbud som kommer i framtida.

Holdes informert

Riksfjord mener at det er viktig at lokalbefolkningen holdes løpende informert om situasjonen.

–Jeg lovte innbyggerne at dersom det kom et asylmottak hit, ville det bli holdt et møte der alle skulle få den informasjonen de trengte og hvordan det ville bli, men nå som det endelige avslaget har kommet, vil ikke det bli nødvendig.

Etter de to avslagene venter ordføreren og kommunen på andre interessante tilbud.

– Akkurat nå venter vi på andre interessenter, grupper eller bedrifter som kan være interesserte i bygget, men det har ikke kommet noe nytt så langt.