– Vi har fått flere tilbakemeldinger fra brukere som ønsker å benytte seg av Stikk Ut også om vinteren. Det er gledelig å møte en slik entusiasme, og jeg håper vi klarer å få til noe i nærmeste framtid. Det er flere faktorer som må på plass, men målet er å komme i gang med et slags prøveprosjekt i noen av kommunene det kommende vinterhalvåret, sier Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

Ny rekord – igjen

Interessen for Stikk Ut er svært stor. Etter knappe tre måneder viser statistikken over 160.000 registreringer, og over 11.000 aktive brukere. Skaret natursti, Nordneset kyststi, Julneset, Elnestangen kyststi og Bergsvatnet troner på lista over de mest populære turmålene.

– Nytt i år er Stikk Ut for bedrifter. Mange har hengt seg på, og dette gir oss et ekstra løft. Dette er også første året Sunnmøre er med. Statistikken viser store tall, men det er vanskelig å si hvorvidt dette har hatt en smitteeffekt over på oss, sier Fremo.

Været i år er betydelig bedre enn fjoråret. Om dette er årsaka til at antall aktive brukere har økt, er uvisst.

– Vi har vært veldig heldig med været i år. Men samtidig erfarer jeg at folk benytter seg av Stikk Ut også i styggevær, fordi de sjøl kan finne en tur med ønsket lengde, vanskelighetsgrad og stigning, sier Fremo.

Full av gull

2015 var Friluftslivets år, og skulle være med på å gi friluftsliv økt oppmerksomhet.

– Jeg tror de gode tallene er et resultat av flere ting. Friluftslivets år, tilstrekkelig med skilting og merking, Morotur og mange gode samarbeid er noen få eksempler, sier Fremo.

– Hvordan vil du oppsummere fjellsommeren hittil?

– Sett med Stikk Ut-øyne er dette en stor sommer. Vi bor i en region full av gullturer. Vi er skjenket med en natur som stadig byr på aha-opplevelser, sier Fremo, som for tida er på ferie.

Turentusiastene imponerer

– Hvordan har uka vært?

– Man skulle kanskje trodd at turgåerne dabber av i ferien, men mange oppsøker friluftslivet der de er. Vi opplever også at reiselivsbransjen bruker oss mer i sommerferien. Vi vet ikke hvor mange av de tilreisende som registrer seg, men det er kjekt at de bruker Stikk Ut til å oppleve vestlandsnaturen, sier Fremo.

– Hva har imponert deg mest?

– Jeg lar meg stadig imponere av hvor mange som benytter seg av Stikk Ut. Jeg tenker av og til at det snart vil ta slutt og at bølgen vil avta, men nok et år går vi mot nye rekorder. Det at såpass mange bruker turkassetrimmen som motivasjon både imponerer og gleder meg, sier Fremo.

Sykkeltur

Lørdag venter Norway Cup med minstedattera.

– Helga og første del av uka tilbringes på Ekebergsletta, hvor vi spent skal følge med og heie på Træff, sier Fremo.

– Har du noen spennende planer for neste uke?

– Da skal familien og jeg på sykkeltur langs Oslofjorden. Vi har pakket med oss sykler til alle, og skal sove i telt. Alt utstyret skal lastes på en sykkeltilhenger, som jeg har fått æren av å ta ansvar for. Så da blir alle blid og fornøyd, sier Fremo.