Det har tidligere vært debatt rundt gjenreisningen av tilbygget i Hamnegata 8. Både det offentlige og private har engasjert seg, men nå er det endelig klart for byggestart i august.

Beholder noe utsikt

– Noen av argumentene har vært at bygget vil ta mye av utsikten fra blant annet Alexandraparken og Storgata. Det nye tilbygget plasseres på nøyaktig samme grunnflate som det gamle bygget, men er to etasjer høgere. Dette påvirker sjølsagt noe av utsikten fra parken, men det vil fortsatt være en åpning på 30 meter, som tidligere, sier havnedirektør Olav Akselvoll i Molde og Romsdal Havn. Han forteller at plassbehovet har økt, og at behovet for et nytt, moderne bygg er stort.

Likt som i 2011

Det er Lusparken arkitekter som har tegnet det nye havnebygget. På dette området har det i seinere år vært en midlertidig parkeringsplass. Noe som har ført til at Moldejazz og Alexandraparken har fått større plass å boltre seg på.

Parkeringsplassen vil nå forsvinne til fordel for det nye bygget. Bygget skal etter planen skal stå klart i juni 2017, måneden før neste års jazzfestival.

– Moldejazz har de siste par åra brukt området som havnebygget lå på til forskjellige funksjoner på det gamle havnebygget til både scene og andre funksjoner til publikum og frivillige. Vi har i alle år hatt et sterkt samarbeid med jazzen, og hver jazzfestival har vi hatt en dialog om hvordan de kan bruke havnas område, forteller Akselvoll.

Havnedirektøren: Direktør Olav Akselvoll i Molde og Romsdal havn er klar for utbygging. Foto: Ewa Morsund

– Nei, Moldejazz har ikke hatt noen innvirkning på det nye havnebygget. Det er det arkitektene, havna og kommunen som har bestemt sier Akselvoll.

Godt samarbeid

Moldejazz har også blant annet fått bruke lokalene til havnebygget til å huse frivillige opp gjennom åra. Akselvoll forteller at de alltid har prøvd å etterkomme jazzfestivalens ønsker, men at de også må ta hensyn til sine egne behov.

– Samarbeidet har vært godt, og vi har funnet løsninger som begge parter har kunnet leve med. Vi har også diskutert om areal i det nye tilbygget kan benyttes av Moldejazz i jazzuka, men vi har ikke tatt noen beslutninger i forhold til dette, sier Akselvoll.