En rockete bandbuss fra Oslo svingte innom bilverkstedet på Batnfjordsøra fredag formiddag. Det viste seg å være det kjente punkrockbandet Oslo Ess som hadde problemer med en hydraulisk viftemotor som hadde løsnet.

Gutta i bandet hadde nettopp våknet av unoter i den nevnte motoren etter en lang busstur fra Beitostølen. Bussjåføren brukte et par timer på å fikse problemet, mens musikerne tok seg en prat med Rbnett utenfor Gjemneskiosken.

Trollrock

- Vi kommer direkte fra Trollrock på Beitostølen, hvor vi har spilt seks år på rad. Nå skal vi videre til Skjervafest i Kristiansund. Vi skal også spille på Treungenfestivalen i neste uke, før det blir et kjærkomment gjensyn med Raumarock på Åndalsnes neste fredag. Vi har spilt der tre ganger, og det er hyggelig at de vil ha oss til å komme tilbake igjen, sier vokalist Åsmund Lande.

Han sier at det er flere ting ved Raumarock som gjør det til en spesiell festival for dem.

- Det første som slår meg er den vanvittige utsikten fra scenen. Vi ser jo rett opp på det derre byfjellet. Hva heter det igjen?

Vi svarer Nesaksla.

- Ja, nettopp, Nesaksla. Det er veldig god stemning på Raumarock, tett og intimt. Rett og slett en bra fest. Vi har en forkjærlighet for Raumarock siden vi spilte der første året vi turnerte. Vi glemmer aldri rocketoget fra Oslo. Vi spilte tre konserter på turen til Åndalsnes, men så begynte folk plutselig å bli mer interessert i den vanvittige utsikten på Raumabanen, ler Åsmund Lande og bassist Knut Oscar Nymo.

Hjem på konsert

Gutta i Oslo Ess er inne i en av sine beste turnésommere. De slapp sin fjerde skive i februar, og har ekstra mange tøffe låter å velge mellom.

Trommis Håvard Takle Ohr gleder seg til å spille på den nyetablerte Skjervafesten i Kristiansund fredag kveld. Han kommer nemlig fra Kristiansund.

Oslo Ess kom seg videre til Kristiansund fredag ettermiddag, etter god mekanikerjobb signert sjåføren.

- Det var flaks i uflaks at den hydrauliske motoren løsnet rett i nærheten av verkstedet her på Batnfjordsøra. Det var også flaks at vi ikke hadde det travelt for å rekke bandprøver og lydtesting. Vi er i rute, sier sjåføren.

Her ligger bussjåføren til Oslo Ess under bussen for å fikse en hydraulisk motor som hadde løsnet. Det tok sin tid. Bandmedlemmer fra venstre: Trommis Håvard Takle Ohr, bassist Knut Oscar Nymo og vokalist Åsmund Lande. Foto: Eirik Heen.