Åndalsnes-jenta røk korsbåndet i en U-landslagskamp i april i fjor, og fikk dermed ikke spilt noe av MHKs sesong i eliteserien i fjor. Nå er kneet leget, og 19-åringen er klar for å ta MHK opp i det gjeveste selskap nok en gang.

– Jeg har trent skikkelig siden sesongslutt. Det ble tatt en funksjonstest av kneet mitt i mai, og da viste det seg at det var hundre prosent friskt. Nå er jeg helt skadefri, forteller 19-åringen til Romsdals Budstikke.

«Kjedelig» trening

Dermed er et comeback like rundt hjørnet for den talentfulle håndballjenta.

– Jeg er veldig motivert for å spille igjen, og det kribler veldig i kroppen. Det blir rart å spille kamp igjen, men veldig artig, sier Skiri Østigård.

Bakspilleren måtte gjennom utallige timer i styrkerommet med det hun beskriver som «kjedelig» trening. Derfor er det nå godt å kunne boltre seg på parketten uten noe problem.

– Det var perioder hvor det var tungt, med lite framgang og mye kjedelig trening. Men jeg kom meg gjennom det, og nå gleder jeg meg til å spille kamper igjen, forteller hun.

– 1. divisjon bra for meg

Hun måtte sitte på sidelinja og se på at lagvenninnene slet i eliteserien og til slutt rykket ned. Det er imidlertid ikke noe Rikke tenker noe på.

– For meg kan det hende at det bare er bra med 1. divisjon, og at det er det nivået jeg bør være på. Men alle håper jo at vi rykker rett opp igjen, og vi skal gi alt for at det skjer. Vi har et ungt lag, og det er et høyt nivå i 1. divisjon i år. Derfor blir det tøft, mener hun.

Danske Morten Holmen tok over hovedtreneransvaret i sommer, og startet denne uka oppkjøringa til den kommende sesongen. 11. september braker det løs når MHK tar imot Fana i årets første seriekamp i Idrettens Hus.

Hardtrening

Mange spillere har forlatt klubben etter nedrykket, men Skiri Østigård tror de som er i klubben i dag er gode nok til å spille Molde opp igjen til eliteserien.

– Akkurat nå har vi ikke så mange spillere, men jeg tror klubben leter etter nye. Vi har enkeltspillere som er veldig gode, så jeg tror det blir bra, sier hun.

– Hvordan er det å spille på et lag med så mange andre unge spillere?

– Det er artig å være i et miljø der alle satser hardt på å bli gode. Den nye treneren virker bra. Han er streng og setter krav til oss spillerne, og jeg merker at det er mye mer trening nå enn tidligere, sier hun.

Landslagsambisjoner

Hun har høstet skryt fra folk både i og rundt MHK den siste tida. Enkelte mener hun kan få en sentral rolle i årets MHK-lag, som hun også hadde da de tok seg opp til eliteserien for to sesonger siden.

– Det er vanskelig å si hvilket nivå jeg ligger på akkurat nå. Jeg har i alle fall lært mye bare på å se på eliteseriekampene, og jeg kommer tilbake sterkere rent fysisk. Jeg føler at jeg kan klare 1. divisjonsnivået, sier 19-åringen.

Hun var fast på juniorlandslaget før hun ble skadet, og var ønsket med i troppen som spilte junior-VM i sommer. Den plassen måtte hun imidlertid takke nei til.

– Landslagsledelsen tok kontakt før VM og forhørte seg om situasjonen min. Det fristet veldig å være med. Men jeg hadde spilt lite med ball, og landslagets og klubbens fysioterapeuter mente det var riktig å stå over, sier Skiri Østigård som har som mål om å spille med flagget på brystet igjen.

Ny korsbåndsskade

En annen i MHK-troppen, Anniken Obaidli, er nå gjennom nøyaktig det samme som Skiri Østigård har vært gjennom det siste halvannet året. Obaidli røk korsbåndet i første kvalifiseringskamp mot Gjerpen i vår, og mister trolig hele den kommende sesongen.

– Jeg prøver å muntre henne opp, samt fortelle at hun kommer sterkere tilbake. Hun går gjennom det samme løpet som jeg gjorde, med den samme fysioterapeuten. Jeg vet jo at det fungerer, og det prøver jeg også å fortelle henne, sier Skiri Østigård som også selv oppsøkte andre som hadde vært gjennom samme skade.