Det er to og en halv måned siden Kronprins Haakon åpnet Tindesenteret, og mange har fulgt i hans fotspor.

– Det har vært kjempebra besøk. Spesielt i juli, med Fjellfestivalen og etter det. Denne uka er det mye turister, sier daglig leder Anita Vik Buckley mens hun forbereder seg på å ta imot dagens 6500 cruiseturister.

Nytt marked

Klatrehallen, som også er åpen hver dag, har godt besøk, særlig på dager med dårlig vær.

– I går var det tordenvær, så da ble det stappfullt. Alle som skulle klatre ute kom inn. så vi ser at dette er et godt supplement for dem som skal klatre og er uheldige med været, sier Vik Buckley.

Hun trekker fram søndager, en tradisjonelt rolig dag på Åndalsnes, som en godt besøkt dag. Hun er fornøyd med at lokalbefolkningen også har favnet om Tindesenteret og bruker det.

Sesong

– Jeg synes det har gått over forventning med besøket her. Første året blir det jo en tipping på budsjettet, men vi er veldig godt fornøyde med besøket. Jeg regner med at vi kommer til å ha høgsesong her fram til midten av august når skolene starter igjen, sier Vik Buckley.

Da kommer i imidlertid klatreaktiviteten innendørs til å øke, og antakelig blir det mer firmaarrangement. Enn så lenge er det tyske turister og andre tilreisende som topper besøkstallene på Tindesenteret.