Bruddet med Carlsberg-eide Ringnes har som kjent endret situasjon for Oskar Sylte Mineralvannfabrikk dramatisk. Sylte har opp gjennom åra vært en solid pengemaskin, og levert meget gode resultat.

Omsetningen i fjor ble på 122,2 millioner kr. Det er på nivå med 2014, da den ble 121,6 millioner kr. Resultat før skatt sank i samme tidsrom fra 16,7 til 7,3 millioner kr.

– Situasjonen tatt i betraktning, er vi fornøyd med fjorårstallene., sier Oskar Dag Sylte jr.

Restrukturering

Nå er situasjonen for Sylte en annen.

– Hvordan tror du regnskapstallene for i år blir?

– De blir nok dårligere enn i fjor. Hvis vi klarer å holde positive tall i 2016, er jeg fornøyd. Distribusjonen for Ringnes opphørte 1. juni i år. Da gikk 40 ansatte her. Vi har hatt positive tall fram til nå, men jeg tror det blir minus i månedene som kommer. Vi ser ikke helt bildet framover. Spørsmålet er hvor stort underskuddet blir, og om vi klarer å tilpasse oss den nye situasjonen. Vi må nok tåle noen røde tall, sier Sylte jr.

– Også over tid?

– Nei, ikke over tid. Men dette skal vi kommes gjennom med hardt arbeid og å stå på. Det er det bedriften er bygd opp på, sier Oskar Dag Sylte jr.

(Artikkelen fortsetter under tabellene)

Lokal støtte

Etter at den dramatiske endringen for Oskar Sylte Mineralvannfabrikk ble kjent, har bedriften fått voldsom oppslutning og engasjement fra lokalmiljøet.

Oskar Sylte Mineralvannfabrikk satser nå også på eget vann som en del av produktporteføljen. Etter bruddet med Ringnes har de som kjent ikke lenger Imsdal og Farris i sortimentet.

Attraktiv

Styret i Oskar Sylte Mineralvannfabrikk AS, med Vidar Skaar som styreleder og Oskar Dag Stylte jr, Ingunn Molden Sylte og Oskar Dag Sylte som styremedlemmer, gir i årsberetningen uttrykk for tro på framtida.

«Selskapet står foran en betydelig omlegging som følge av bortfall av deler av virksomheten. Med utgangspunkt i en attraktiv produktportefølje er styret trygg på at selskapet skal komme styrket gjennom denne omstillingen», skriver styret i årsberetningen.

Grunnsolid

Konsernet Oskar Sylte Holding, som er eneeier i Oskar Sylte Mineralvannfabrikk, er grunnsolid med en bokført egenkapital på 187,4 millioner kroner ved årsskiftet. Sylte eier sjøl den store industrieiendommen på Årø.

Konsernet Oskar Sylte Holding eies av Oskar Dag Sylte jr. med 60 prosent og hans søster Ingunn Molden Sylte med 40 prosent.

– Konsernet er solid. Spørsmålet er hva vi skal drive med. Vi er for så vidt på den grønne grein. Vi skylder ikke banken noe særlig penger. Hadde vi hatt gjeld opp under ørene, hadde vi vært i en meget ubehagelig situasjon. Vi sitter fortsatt i førersetet, og har full kontroll, sier Oskar Dag Sylte jr.