Det sier Per Karstein Røv, politistasjonssjef i Molde.

Etter en hel uke med stort sett fint eller veldig fint vær, har veldig mange vært i byen både på dagtid og på kveld, uten at han kan si noe tall på tilstrømningen.

– Alle er jo innom på jazzen, uansett hvor gammel man er, så tar man seg en tur til byen i løpet av uka, sier Røv.

– Hvordan vil du oppsummere uka fra politiets ståsted?

– For vår del har det vært en relativt rolig festival. Med mye folk i byen må man regne med mer fyll og bråk, og folk som ikke vil høre etter vaktene og rette seg etter pålegg. Men det har ikke vært mer av dette enn vi må regne med når så mye folk er samlet.

Miks er positivt

Røv peker på at jazzfestival ikke bare trekker ungdom:

– Det er en fin blanding av unge og eldre, kvinner og menn, og dette virker regulerende på en helt annen måte enn hvis man har et arrangement bare for ungdom, eller bare for en gruppe voksne.

Sjøl om politiet har hatt mer å gjøre enn vanlig i løpet av uka, har det ikke vært noen alvorlige hendelser, sier han.

Noen tiggerklager

Røv nevner også at det kom noen tiggere i starten av uka, og at tallet har økt enda litt i løpet av festivalen.

– Vi har fått noen klager på pågående og aggressive tiggere. Noen av dem utnytter en situasjon der mange samles, og noen har en oppfatning om at enkelte av dem tigger spesielt fra eldre.

Mange av de tilreisende tiggerne har registrert seg hos politiet, og blant disse er det ikke registrert noen straffbare forhold.

Fint vær trakk ekstra mange til byen i jazzuka: – Alle er jo innom på jazzen. Uansett hvor gammel man er, tar man seg en tur til byen, sier politistasjonssjef Per Karstein Røv. Personene på bildet har ikke noe spesielt med saka å gjøre. Foto: Marit Heiene