– I gjennomsnitt har jeg nok brukt rundt 400 timer her oppe de åra hvor det har vært arrangement og andre prosjekter å ta seg av. Jeg har holdt på her jevnt og trutt siden 1990 så det begynner å bli noen tusen timer, sier Blikås om arbeidet som har blitt lagt ned på stedet han omtaler som sitt «andre hjem».

For i Skarbakken elsker han å holde på. Og nettopp for sin enorme dugnadsinnsats ble han lørdag tildelt prisen som «årets ildsjel» av Molde Idrettsråd.

– Jeg vil takke juryen for at jeg i det hele tatt var en kandidat. Jeg må si at jeg er utrolig takknemlig og stolt over at jobben som har blitt lagt ned blir verdsatt. Det er viktig at vi legger til rette for at vi kan ivareta sporten her oppe, sier Blikås.

– Hvorfor tror du at juryen valgte akkurat det?

– Jeg har jo jobbet stabilt her oppe over lang tid. Ofte kan det bli med snakket med folk, men jeg ser på meg selv som en handlingens mann som får ting gjort. Men det hadde jo aldri gått uten gode medhjelpere. Jeg hadde ikke greid å drive dette på egen hånd. Så jeg er bare én del av dette. Særlig Odd Bjørn Angvik og Knut Gunnar Eide har vært viktige drivkrefter som bør nevnes, sier Blikås.

Nytt NM?

Til vinteren kan han være med å arrangere sitt tiende norgesmesterskap. MOI er nemlig blitt forespurt om de vil arrangere kombinert-NM den kommende vinteren. Det vil i så fall være tredje år siden 2014 at MOI er NM-arrangør.

– Vi er i utgangspunktet positivt innstilt til å ha NM igjen. Det er jo en tillitserklæring når forbundet ønsker at vi arrangerer norgesmesterskapet for tredje året på så kort tid, sier Blikås.

Ellers er det planlagt å oppgradere rekruttbakkene i anlegget.

– Det vil koste oss rundt 900.000 kroner, så da jobber vi med å få inn spillemidler og annen støtte. Det er aldri rolig her, vet du, sier han og ler.

– En livsstil

Blikås var i mange år også trener for de aktive hopp- og kombinertutøverne i klubben, men har nå trappet ned med det.

– Nå instruerer jeg bare av og til. Men det er uansett nok å holde på med, sier han.

– Det er en livsstil dette her. Men jeg trives jo også med det. Det kan bli arbeid både dag og natt, og vi er en kjerne som holder på. Uten ressursene i og rundt klubben hadde det ikke vært mulig å drive på, fortsetter han.

Molde Idrettsråd delte lørdag ut prisene Årets ildsjel til Per Olav Blikås (f.v.), Årets utøver til Anniken Obaidli, Årets arrangør til MOI ved Håvard Bjerkeli, og Årets ærespris til Daniel Berg Hestad. Foto: Erik Birkeland