Jeg var litt spent på Anes konsert på museet torsdag kveld. Ved de tidligere opptredenene hennes her syns jeg ikke helt at konseptet hennes har vært stort nok i klangbilde og utadvendthet til helt å innta den store friluftsarenaen.

Men fra bandet hennes satte i gang på slaget åtte - etter en sjarmøretappe av en konsert med Joss Stone - var det klart - klangen er stor nok. Og da Ane kom slentrende inn på scena i irrgrønn silkebuksedress og kvite joggesko, var kontakten på plass med en gang.

For Ane blir bedre og bedre for hver gang - utviklinga hennes både som musiker og komponist, og internasjonal suksess, har vært et eventyr.

Det er primært låtene fra siste plate, When I'm Free, som Ane turnerer med for tida.

Til Molde kom hun fra Pori-festivalen i Finland, og hun skal videre til Stockholm, senere til Belgia og Nederland.

Som plata, åpnet hun med «Hanging», om å gi slipp: «When you let go, you'll find peace» - et tilsynelatende paradoks.

Så kom de på rekke og rad: «Direction», «Black Notebook», og - fra forrige plate - «It All Starts With One». Låta, bandet, Anes utstråling, publikum, det helt uvanlig fine være - det hele skapte for undertegnede en nærmest magisk stemning.

Fra A Temporary Dive hentet hun «To Let Myself Go», før «You Lit Mye Fire» - som Ane dedikerte til feministene som har gått foran og ofret mye for å arbeide fram den likestillingen vi tar for gitt i dag.

Som hun sa: «Denne låta er min statue til dem».

«Miss you More» ble overgang til en liten bolk med Ane alene med akustisk gitar, på «All We Want Is Love» - og - på romsdalsdialekt - låta «Du gråter så store tåra». Vakkert og stemningsfullt.

«Shape of Heart» - ei låt med en karakter som bringer tankene til Bollywood - var en heftig framvisning av lekenhet og driv. Men det hele steg ytterligere et hakk med «Do You Remember» - fra forrige plate - kjent for mange via den originale musikkvideoen med samme navn. En skikkelig kraftpakke! - til stor og lang jubel fra publikum.

Så tok hun det hele ned igjen med «Halo», også fra en tidligere utgivelse.

«Still Waters» er en litt innadvendt låt, men arrangementet med tunge beats, underliggende kjapp perkusjon og en særpreget koring, samt tøff lysbruk, får den et kraftfullt uttrykk.

På siste del av konserten begynte det å blåse ganske kraftig, så gigantfotoet av siv svaiet i vinden slik siv skal.

This Voice fra A Temporary Dive , dempede Undertow fra «It All Starts With One», og et kraftfullt punktum med "I Can't Stop Now" avsluttet en konsert der alt klaffet - inkludert perfekt vær og meget god lyd.

Ane blir bare bedre og bedre, og dette var rett og slett en stor opplevelse.

All tvil ble feid bort - Ane er stor nok i massevis til å erobre Romsdalsmuseet. Det gjorde hun torsdag kveld!

Karrieren hennes har vært et eventyr: fra gatemusikant i Spania og konserter i jazzkjelleren Hot Hat på Hotell Molde ved årtusenskiftet, via flytting til Stockholm og Europa-lansering av platedebuten «Spending Time With Morgan» i 2003, til en serie utgivelser med sterk musikalsk utvikling, så langt toppet med It All Starts With One i 2011 og When I'm Free i fjor høst - begge til overveldende kritikker. Alt for sin andre plate fikk hun Spellemannspris som Årets kvinnelige artist, det fikk hun også for «It All Starts With One». Hennes musikkvideo «Do You Remember» vakte stor oppmerksomhet - og - i det hele tatt: Det meste hun tar i, gjør hun svært godt.

Helt fra hun sang på «Hot Hat» var det tydelig at denne jenta hadde noe å fare med: Hun tok rommet og scena med en selvsagt trygghet. Hun har - og hadde - en stemme med en kort vibrato som gjør den intens og fengslende. Hun har evne både til gode tekster, melodier og arrangementer - og - ikke minst - hun har vilje og sjøldisiplin til å utnytte evnene på beste måte. Helt fra starten har hun sjøl hatt grep om produksjonen, fra hun startet sitt eget plateselskap DetErMine i Stockholm.

Jeg ser med spenning fram til hennes videre utvikling. For det har vært selvsagt for Ane helt fra starten - alltid å utvikle seg. Step one. Step two. Step three.  Alltid videre. Jeg gleder meg allerede til neste gang!