Under fjorårets Eidedager hoppet over 700 personer på en fot for å sette verdensrekord.

Også for årets Eidedager er det planer om rekordforsøk, og også i år er planen av det kreative slaget.

I sovepose

Etter en del hemmelighetskremmeri, røper nå styret at årets rekordforsøk skal handle om å ligge i sovepose.

– Vi vil lage verdens lengste rekke av folk som ligger i sovepose, opplyser Janne Lysgård i styret for Eidedager.

Planen er at soveposene skal ligge på rekke etter hverandre. De må ligge så tett at de er borti hverandre. Soveposerekka må bli liggende så lenge at det blir tid til nok til filming og dokumentering, rundt en times tid.

Guinness

Konseptet er godkjent av Guinness etter søknad fra Eidedagene. Så vidt Lysgård kjenner til, er dette snakk om en førstegangsrekord. Nå håper hun på stor oppslutning.

På berga

– Vi håper mange hundre mennesker blir med på dette verdensrekordforsøket. Vi gleder oss til å samle folk fra hele distriktet og tilreisende, så det blir en solid rekord, sier Lysgård.

Årets rekordforsøket går av stabelen søndag 21. august, på svaberga ved Atlanterhavsvegen, like ved sørvisbygget på Skarvøya.

Lav terskel

– Dette blir en soveposeorm, det blir artig for små og store. Det er et prosjekt alle kan bli med på, det krever ingen forberedelser bortsett fra å ta med sovepose – uansett type. Vi har også noen i bakhånd, sier Janne Lysgård.

Friluftsliv

Hun poengterer at det litt spesielle verdensrekordforsøket passer perfekt under temaet friluftsliv, som det blir fokus på under Eidedagene.

I tillegg til stuntet på berga ved Atlanterhavsvegen, står også fjellturer på programmet.

Program

Årets Eidedager arrangeres 19.–21. august.

Fra programmet kan nevnes åpningsshow med tryllekunstner Kevin Lunde, fiskekonkurranse, gaidet fjelltur til Trollkirka-Snipa-Gunnadalen, aktiviteter i Eide sentrum, båthavnfest, pubaften med trubadur, friluftsgudstjeneste, mosjonsløp, og konkurransen Eidetalenter.