– Programmet i år er variert og sterkt, med god balanse mellom både store internasjonale jazznavn og spennende nye prosjekter. Den europeiske jazzen er representert og ikke minst har Artist in Residence Ola Kvernberg en sterk relasjon til Romsdal, sier Hedvig Mollestad Thomassen.

For ordens skyld; musikeren fra Ålesund, som er løypeguide på andre året, sitter selv i programkomiteen. Og dessuten står hun på programmet i år, med Hedvig Mollestad Trio og Mats Gustavsson (fjorårets husartist) på klubbkonsert i Teatret Vårt natt til torsdag.

Onsdag en «myk» dag

Løypeguiden har plassert seg selv i den mest utfordrende løypa.

– Er det så avansert, det du kommer med?

– Onsdag er en ganske myk dag. Konserten med Ola Kvernberg og Joshua Redman er vanskelig å si hvordan blir, siden det er et helt nytt prosjekt – kanskje kunne vi og de byttet plass. Men vi spiller med høyt volum over lengre tid, konserten begynner seint og det er ståplasser. Så lenge du tåler dét, tror jeg konserten vil falle i smak. Og det går an å trampe takta – nesten hele tida, humrer Hedvig.

– Mens husartist Ola Kvernberg, er plassert i alle løyper bortsett fra svart. Hvorfor det?

– Alle dagene Ola spiller, er det andre konserter jeg opplever som mer utilgjengelig enn hans prosjekter. Ola er en helt uovertruffen musiker, og alle prosjektene han kommer med til Molde er både svært interessante og helt fantastiske musikalske opplevelser. Men i motsetning til fjorårets husartist jobber Ola i mindre grad med fri improvisasjon og i større grad med såkalte jazzharmoniske, -rytmiske og -melodiske strukturer. Det er knallavansert det han driver med, men likevel ikke ekskluderende. Er ikke det fantastisk?, spør Hedvig, som  har inkludert fem konserter med Ola i guiden.

– Jeg er veldig begeistra og jeg synes budstikkas lesere bør kjenne til prosjektene til en så fantastisk musiker som attpåtil kommer fra vårt eget distrikt, sier hun.

– Gå og hør selv

Det er særlig én konsert Hedvig gjerne skulle hatt plass til i løypa.

– Morten Quenilds Hyper(sonal) piano. En veldig nydelig vri fra en superkreativ pianist og musiker, sier Hedvig.

Selv får hun ikke anledning til å gå på konsert på grunn av øving og egen spilling.

– Men hvis du skulle valgt én konsert?

–  Da tror jeg det hadde blitt Ola Kvernbergs Mechanical Fair.

–  De populære kirkekonsertene med Skruk er helt ute av løypa?

– Ja, de er jo utsolgt. Men jeg tror kirkekonsertene kanskje kunne passet i både blå og grønn løype.

– Som løypeguide – har du generelle råd og tips til publikum i år?

– Ikke tro det du leser i avisene! Gå og hør selv!