Da Sir Elton John avsluttet med «Crocodile Rock» gynget det på Color Line stadion i Ålesund. Det var slik som stadionkonserter skal være. En verdensstjerne som leverer, og 17.000 publikummere som lever med. Mørkt nok til at lys, skjerm og scener kommer til sin rett. For de mest ivrige var avslutningsnummeret et voldsomt punktum. For de som ikke kjenner artisten like godt var det avslutningen på en festkveld. Det blir en spesiell stemning når så mange mennesker har det gøy samtidig. Folkemengden løfter opplevelsen.

For alle som sogner til Ålesund betydde det nok litt ekstra at det skjedde akkurat her. I deres by. For dem ble stoltheten ble en del av helheten. Elton John er et så stort navn at han flytter folk. Basert på fergetrafikk, Facebook og antall kjente fjes på kunstgresset vil jeg anslå at opp mot 1000 romsdalinger var på konsert. Det var kø ut og inn av Ålesund. Strekningen fra Molde til Ålesund er kjent for mange av oss, men strømmen av biler denne torsdagen gjorde turen litt mer spesiell. Stemninga på nattferga fra Furneset, blant oss som var så heldig at vi fikk plass, var derfor god. Og da vi rundet holmene, og Aker stadion nærmest seilte opp på siden, meldte selvsagt spørsmålet seg: Kan man arrangere en stadionkonsert i Molde? Finnes det noen som våger?

Selvsagt er det mulig å arrangere en konsert på Aker stadion. Det finnes knapt et finere stadion i Nord-Europa, og publikumsoppmøtet på MFK sine heimekamper viser jo at folk finner vegen. Det tror jeg også de vil gjøre dersom et verdensnavn av Elton Johns kaliber blir lansert. Samtidig må man ikke tro at det er enkelt å få et slikt arrangement på plass. Gjengen i Momentium, som arrangerte konserten i Ålesund, sier til Sunnmørsposten at de har jobbet i seks år med ideen om en storkonsert i heimbyen. På vegen har de gradvis bygd seg opp som konsertarrangør i Møre og Romsdal. Gradvis fikk de styrke til å bære et slik arrangement. Ikke rart presseansvarlig Terje Erstad beskrev torsdagskvelden som en overveldende opplevelse.

Etter at man har gått gjennom sikkerhetskontrollen på norske flyplasser blir man møtt av en såkalt smilefjesautomat hvor man skal gradere opplevelsen. Hadde du satt en slik utenfor Color Line stadion torsdag kveld tror jeg et overveldende flertall hadde valgt det grønne, blideste smilefjeset. Det er en stor verdi for et lokalsamfunn. Det kjenner vi fra Moldejazz og MFK sine kamper i Europa. Da Elton John ved midnatt lettet fra Vigra i sitt privatfly var det mange fornøyde folk på bakken. I hele Møre og Romsdal. Noen av dem hastet for å nå ei ferge heim.

God helg!