Når junior-VM i håndball går av stabelen i Moskva 3-15 juli er Moldejenta Mona Obaidli på plass for å kjempe for gull med det norske flagget på brystet.  Norges juniorlandslag slo forrige uke både Sverige Danmark i en internasjonal turnering (SOC) i Vejle. Obaidli ser på disse som to av de største konkurrentene i det kommende junior-VM

– Det at vi slo to av våre aller største konkurrenter nå nettopp har gjort at vi er stinne av selvtillit. Det er klart vi går for gull i VM, sier hun.

Spiller mest forvar

I turneringen i Danmark har Obaidli spilt mest forsvar. Hun er glad for den spilletiden hun får, men ønsker gjerne å være med også i angrep når hun skal debutere i en stor internasjonal turnering.

– Det gikk veldig bra både for laget og for min egen del i Danmark, men jeg ønsker å være med mer frem i angrep. Jeg kommer til å jobbe knallhardt for å vise meg frem på trening frem mot kampene slik at jeg kan få bli der også, sier hun.

I det innledende gruppespillet skal Norge møte Montenegro, Danmark, Angola, Ungarn og Usbekistan.

Lagfølelse

Laget består av jenter født 1996 eller senere og er det såkalte LK96-laget. Obaidli forteller at hun ble veldig godt tatt imot da hun først debuterte på juniorlandslaget og at miljøet i gruppa er veldig godt.

– Jeg føler at dette er laget mitt, på samme måte som jeg føler når jeg spiller for Molde.

Hun gleder seg veldig til å se og oppleve Russland, og på å få testet sine egne ferdigheter mot topp internasjonal motstand, men det viktigste er å vinne.

– Det aller viktigste er kampene, det er de jeg gleder meg mest til. Vi har et veldig godt lag og dersom vi ikke går langt blir jeg skuffet.

Neste år

Tidligere denne uken ansatte Molde ny hovedtrener for A-laget. Obaidli sier at den nye trener virker veldig bra.

– Han er rett på sak, og det er bra. For neste år skal vi rett opp i Eliteserien igjen. Vi vet ikke helt hvilke spillere som er her neste år, men målet er helt klart å rykke opp.

Men først skal hun altså forsvarer Norges ære i en av idrettene Norge har vært helt dominerende i de siste årene.