Søknaden fra styret for den planlagte privatskolen Rauma naturskole på Vågstranda, får ikke støtte fra Rama kommune. Et flertall i Rauma kommunestyre vedtok på siste møte å ikke gi noen positiv støtte til søknaden. Nå har rådmannen ført argumentene i pennen.

«Rauma kommune er negativ til at det gis tillatelse til opprettelse av Rauma Naturskole på Vågstranda», skriver kommunen til Utdanningsdirektoratet.

Utdanningsdirektoratet skal avgjøre om Rauma Naturskole skal få tillatelse til starte privatskole fra høsten 2017.

Beklager seint svar

Rådmann Oddbjørn Vassli skriver i brevet til Utdanningsdirektoratet at kommunen beklager at man ikke på et tidligere tidspunkt ga tydeligere signal om at kommunen stilte seg negativ til flere privatskoler på sørsida i Rauma. Rådmannen gir samtidig honnør til dem som har arbeidet for å få til Rauma Naturskole.

Kommunens argument

Argumentene for å gå imot ei ny privatskole, er ifølge uttalelsen fra Rauma kommune følgende:

1. Innfjorden friskole. 18 kilometer mot vest ligger ringen av Rauma Naturskole er ikke nødvendig for å ivareta friskolelovas målsettinger om at elever skal kunne velge andre skoler enn den offentlige. 18 kilometer østover fra Vågstranda ligger Vike friskole på Vestnes.

2. Når også Måndalen har planer om friskole, vil en etablering av friskole på Vågstranda innebære at hele sørsida i Rauma står uten offentlig skoletilbud.

3. Nedgang i elevtallet innebærer at kommunen får mindre rammetilskudd fra staten. Ny og rassikker veg på sørsida gjør at det ligger godt til rette for samling av skolestrukturen på sørsida.

4. Rauma kommune er på Robek-lista og skal dekke inn tidligere års underskudd på 2017-budsjettet. Hvis det opprettes flere friskoler, må kommunen ta penger fra helse- og sosialsektoren og bruke på skole.

5. Elevtallet viser at antall elever på Vågstranda vil gå ned til 40 elever i 2016/2017 og til 32 elever i 2021/2022.

Nei til skole for 60 elever

«Under ingen omstendighet bør søknaden om 60 elever ved Rauma Naturskole imøtekommes», konkluderer Rauma kommune.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!