Han hadde aldri forventet noe annet enn at Helse Midt-Norge skulle bli frikjent i sjukehusrettssaka.

- Det er to måter å si dette på, selvfølgelig. Den ene er at Helse Midt-Norge er frifunnet. Den andre er at Kristiansund kommune tapte saken fullstendig. Slik er det. Jeg mener dette er en veldig tydelig dom. Og den er ganske ubønnhørlig, sier Dahl.

- Dette har vært en sak med høylydte prosedyrer fra kommuneadvokaten i Kristiansund, og så ser vi nå at dette ikke har gjort inntrykk på retten. Alle påstander som har kommet er nå kvittert ut, sier Dahl.

Han synes det er greit å få dommen på plass – men sier han ikke på noe tidspunkt har vært urolig for utfallet.

- En ting er å ønske å fremme saken. Noe helt annet er å bygge saken slik de har gjort. De har skapt seg en voldsom nedside, vært veldig høyrøstet og i prosedyren konkluderende punkt for punkt. Den har vært konspiratorisk lagt opp – og så har de ikke lyktes. Det må være tungt, selvfølgelig. Men det jeg håper nå er at Kristiansund besinner seg. Nå har de prøvd saken, og kanskje var det greit. Men det gagner ikke noen at de fortsetter. Jeg håper de gjør en god vurdering, får litt avstand til saken og så går videre, sier Dahl.

- Tror du det blir slik?

- Jeg håper det. De har jo i sin sak kalt inn alle mulige vitner, meg sjøl inkludert, i forsøk på å få faste holdepunkter for hypoteser og konspirasjoner de har hatt. Jeg ser ikke hvem man nå skulle kunne hente inn for å få noe større feste for påstandene man har kommet med, sier Dahl.

- Lettet?

- Jeg så aldri at utfallet kunne bli noe annet. Men det er greit, naturligvis, å få dommen på plass, sier Moldeordføreren.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!