På et informasjonsmøte tirsdag ble idrettsaktører i Molde informert om fremdriften i utbyggingen og forbedringen av Molde idrettspark (samlebetegnelse for områdene fra Reknesbanen til og med gamle Molde stadion).

Det var elleve idrettslag og fire skoler, med fylkeskommunen som eier til stede. I tillegg var flere sentrale politikere til stede på møtet.

Torsdag 23. juni ble planene rundt Istadhallen vedtatt og entreprenøren er allerede i gang med å rigge seg til. Påsken 2017 skal ombyggingen av Istadhallen være ferdig. Totale kostnader for utbyggingen er planlagt til omtrent 57 millioner kroner. Da vil hallen være en fullverdig arrangementsarena med en total kapasitet på 2000 tilskuere. Her vil alt fra gymtimer til konserter kunne bli arrangert.

Idrettens hus

Planleggingen av Idrettens Hus fikk et tilbakeslag rundt nyttår da kommunestyret vedtok å flytte 55.5 millioner kroner bort fra Molde Idrettspark og over til utbygging av sjøfronten. Dermed må de planene som er lagt for Idrettens Hus endres.

-Det var en stor nedtur for oss da det ble vedtatt mindre penger til Idrettens Hus, sier Magnar Solheimdal i Molde Idrettsråd.

Når utbyggingen av Istadhallen er ferdig er neste trinn i kommunens utviklingsplan å gjøre utbedringer på Idrettens Hus. Disse prosjektene kan ikke forgå samtidig fordi det er helt nødvendig å ha flerbruksareal tilgjengelig til bruk. Prosjektgruppen har derfor noe tid til å lage nye planer.

-Vi må endre til hva vi kan få for de pengene vi har til rådighet og ikke bare hva vi ønsker å få til. Kraftig renovering er nødvendig, sier Bård A. Misund i plan og utviklingsavdelingen.

Midlene satt av til hele Molde idrettspark er mellom 120 og 125 millioner kroner. Den opprinnelige planen hadde en estimert kostnad på et sted mellom 16 og 17 000 kroner per kvadratmeter av Idrettens Hus, den må nå kuttes til omlag 10 000 kroner per kvadratmeter. Byggestart er planlagt så snart Istadhallen står klar, og skal etter planen ferdigstilles til skolestart 2018.

Gamle Molde stadion

De store planene som ble lansert fra Kosbergs Arkitektkontor i mai i fjor kommer neppe til å bli realisert i full skala. Hvert fall ikke i første omgang. Gamle Molde stadion med løpebanen er planlagt bevart slik som den er i dag, og boligbyggingen er satt på vent.

Hvor alle midlene til utbyggingen skal komme fra er foreløpig uavklart. Fylkeskommunen har undertegnet en avtale som vil gi prosjektet mellom 40 og 50 millioner kroner, i tillegg vil det bli tilført en del tippemidler.  Andre aktører har fremdeles ikke inngått avtaler.

Reaksjoner fra idrettslagene vil komme i torsdagens papiravis.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!