Det går fram av den foreløpige innberetningen fra bostyrer Thomas Urdshals i Advokatene Lunde & Co til Romsdal tingrett. Det var selskapet sjøl som begjærte seg konkurs. Ti ansatte mistet jobben.

Selskapet skulle utvikle, engineere, markedsføre og selge offshore løfte- og håndteringsutstyr.

Ikke dekning. Det er meldt krav i boet på 5,2 millioner kr. Av disse er 3.962.564 kr uprioriterte krav. I tillegg kommer ti lønnskrav fra ansatte.

– Etter hva som er kommet fram av bobehandlingen så langt, vil det ikke bli dekning til uprioriterte krav, sier bostyreren i innberetningen. Han legger imidlertid til at dette ikke er endelig avklart, og at forholdet vil bli vurdert i forbindelse med sluttinnberetningen.

Langøy blant eierne

Det var Leif Arne Langøys investeringsselskap Lapas AS og Midvestfondene på Nøisomhed som i april 2013 stiftet Abas Lifting AS, som i januar 2014 skiftet navn til A-lifting AS. Tormod Harald Olsen, som en tid var daglig leder, var også inne som aksjonær. Håkon André Berg fra Midvest II var styreleder på konkurstidspunktet. Leif Arne Langøy satt i styret fra etableringen helt fram til 17. november i fjor.

Sterk vekst

Selskapet hadde sterk vekst fra etableringsåret 2013 til 2014. Omsetningen økte i dette tidsrommet fra 7,4 til 29,3 millioner kr. Virksomheten gikk imidlertid med tap. I 2013 var resultat før skatt minus 3,2 millioner kr og i 2014 minus 1,9 millioner kr. Ved utgangen av 2014 hadde A-lifting en gjeld på 12,6 millioner kr og en egenkapital på 2,4 millioner kr.

Regnskapet for 2015 er ført, men ikke revidert.

Problemer

Bostyreren sier i innberetningen at selskapet fra våren 2015 fikk poblemer med å sikre seg videre kontrakter.

– Dette opplyses å ha sammenheng med fall i oljeprisen og fall i markedet for offshorebedrifter. Det ble iverksatt permitteringer. Det lykts ikke for selskapet å skape tilstrekkelige inntekter ved å innrette virksomheten mot andre marked, eller redusere kostnadene tilstrekkelig, sier bostyreren i innberetningen til tingretten.

Ifølge innberetningen består boets frie midler av  bankinnskudd på 1,1 millioner kr. Kontraktsvederlag på 621.755 kr har kommet til etter konkursåpning.

Det er så langt i bobehandlingen ikke avdekt omstøtelige disposisjoner.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!

Advokat Thomas Urdshals er bostyrer for A-lifting. Foto: Egil H. Torvik