– Dersom jeg ikke lykkes her har jeg ingen andre å skylde på enn meg selv. Alt ligger til rette for at spillerne skal prestere og utvikle seg best mulig her i Molde. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi skal kjempe om seriegull.

Liker ikke RBK

Moldes nye spiss scoret tre ganger på to kamper for Stabæk mot Rosenborg i 2014. Brustad har fått med seg at kampene mellom Molde og Rosenborg er mer enn bare en vanlig seriekamp. – Jeg liker ikke Rosenborg jeg heller, de skal få kjørt seg, sier Brustad, som scoret 10 mål for Stabæk for to år siden.

Vinteren 2015 gikk Brustad gratis til AIK. Det var store forventninger til den lynkjappe nordmannen i Stockholm, som ble vanskelige å innfri. Han endte med sju mål på 38 kamper, omtrent halvparten av kampene var fra innbytterbenken.

– Det gikk helt greit i Sverige. Det ble noen mål og noen assists, men det var ikke bra nok. Jeg skulle ønske jeg hadde fått utrettet mer, sier han.

Skadet kragebenet

I år ble det med to mål på fire kamper fra start og sju innhopp før han skadet kragebenet i  slutten av mai. Det ble også den siste kampen før overgangen til Molde. Brustad viser frem skadestedet og det er tydelig at kragebenet ikke sitter helt der det skal.

– Det er en sene som er røket under benet og nå gror den på plass igjen. Kragebenet blir aldri helt som det var igjen, sier han.

Skaden har hindret Brustad i å kunne duellere mann mot mann på trening og han har derfor stått over økter som kunne gjort skaden verre. Han håper å kunne trene for fullt om en ukes tid.

Bedre enn AIK

Allerede etter én trening var Brustad overbevist over kvaliteten på spillerne.

– Rent teknisk er spillerne i Molde flere hakk opp fra spillerne i AIK. Jeg har vært i flere klubber før, og nivået er rett og slett høyere spiller for spiller.

Brustad beskriver seg selv som en spiller med ekstremt tempo og god fysikk som kan være med å bryte opp spillet og komplettere de mer tekniske spillerne i laget. Sånn sett mener han norsk fotball passer han bedre enn den mer ballbesittende svenske.

– Jeg skal ikke være den som spiller frem andre med finessepasninger, men være i enden av disse. Jeg vil bidra med fysikk, både i form av fart og styrke. Det er helt der fremme jeg kan bidra best mulig. Der kan jeg bruke mest av tiden min til å løpet i bakrom og hale og dra i forsvaret.

– Molde er en storklubb

Det er ikke bare spillerne som imponerer Brustad. Han forteller at fasilitetene er bedre i Molde enn i den svenske storklubben. Alt fra treningsbaner og styrkerom til kafeteriaen er lagt godt til rette.

Da Molde tok kontakt var ikke Brustad i tvil. – Molde er en stor klubb i Norge, jeg ville vært dum om jeg takket nei til et tilbud. Jeg har kommet til en klubb som skal være med og kjempe om titler, og jeg ønsker å bidra med mitt for at vi skal vinne serien.

Brustad har spilt Europaligakvalifisering tidligere, men har aldri spilt i et gruppespill. Da Molde spilte Europaliga satt han klistret foran skjermen.

– Jeg satt og så på da Molde spilte mot Ajax, Celtic, Fenerbahçe og Sevilla. Det var utrolig spennende å følge med på, og det gjorde meg stolt at et norsk lag presterte så bra, sier han.

Brødreduell

Fredrik Brustad har to brødre som har spilt og spiller på toppnivå i både Norge og Sverige, nemlig Thomas og Kjetil Wæhler.  Brustad har aldri spilt mot noen av dem og gleder seg til 1. august når Molde møter Kjetils Vålerenga på Ullevaal.

– Det hadde vært veldig gøy å endelig få spille mot Kjetil. Han var jo i Sverige da jeg ble klar for AIK, men dro tilbake til Norge før jeg kom. Hvis jeg ikke løper fra han skal jeg gjemme meg i flere måneder, sier Brustad.

PS: Brustads første kamp kan bli hjemme mot Sarpsborg 23. juli. Debuten må vente til overgangsvinduet åpner 21. juli.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!