MOLDE (Rbnett): Det har lenge vært kjent at Molde Håndballklubb har forhandlet med Morten Holmen (44) om den ledige jobben som hovedtrener for damelaget i 1. divisjon. Mandag ble den tidligere Halden-treneren presentert. Samtidig slapp MHK nyheten om at målvakten Hanne Frandsen (37) også er klar for klubben. Hun er Holmens samboer og har spilt i Halden de seks siste sesongene.

- Vi har hatt samtaler med tre gode kandidater i denne prosessen og er veldig glade for at vi har fått til en avtale med Morten. Han er tydelig i sin kommunikasjon og setter store krav til sine omgivelser. Vi har fått en trener som ønsker å utvikle klubben både sportslig og organisatorisk, sier leder Per Gjerde i MHK Elite.

- Vi er også svært fornøyd med å signere Hanne som målvakt. Hun har lang erfaring fra eliteserien og vil med sin rutine bli en viktig spiller sammen med vårt unge og lovende mannskap, sier Gjerde.

Holmen har satt Halden på håndballkartet de siste seks årene. Klubben har rykket opp fra 2. divisjon til eliteserien, spilt cupfinale mot Larvik og deltatt i europacup.

- Jeg har fått et godt inntrykk av de frivillige som legger ned en enorm innsats for Molde HK Elite. Nå gleder jeg meg til å legge fram mine ideer slik at vi kan bygge et godt fundament som hele klubben kan stå på mange år framover, sier Morten Holmen.

Hanne Frandsen spilte for de danske klubbene Sindal, Ikast og Frederikshavn før hun var ett år i Fredrikstad. De seks siste sesongene har hun spilt i Halden, og de fem siste har hun blitt kåret til klubbens beste spiller.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å bli en del av Molde-laget, og spille sammen med de mange talentfulle og unge spillerne. Jeg håper vi kan bli en gruppe hvor spirende talent og rutine kan stå sammen som en styrket enhet, sier Frandsen.

Både Holmen og Frandsen har signert ettårsavtale med Molde HK Elite, med gjensidig opsjon på ytterligere en sesong. Holmen ble i mai løst fra avtalen i Halden ett år før kontrakten gikk ut. Frandsen brukte nylig sin klausul til å avslutte sin kontrakt med Halden.