-Jeg ble så glad at jeg begynte å grine da jeg fikk beskjed om at jeg hadde gått videre til landsmønstringen. Etter å ha vært her i to dager forstår jeg hvorfor de som har fått muligheten her ønsker seg tilbake, sa Lina da Romsdal Budstikke pratet med henne søndag ettermiddag.

Leren som bor på kommunegrensa mellom Aukra og Fræna var da tydelig på at oppholdet i den trønderske hovedstaden hadde svart til forventningene. Hun så frem til fortsettelsen.

-Landsmønstringen er et større arrangement enn jeg har sett for meg. Jeg er egentlig positivt overrasket over hvor godt organisert og tilrettelagt er. Jeg har latt meg imponere selv om jeg hadde store forventninger da jeg reiste hjemmefra. Litt spent var jeg ettersom det stort sett bare var ukjente ansikter på bussen som fraktet oss til Trondheim. Med unntak av en kunstner som jeg visste hvem var, hadde jeg ingen kjennskap til de andre tenåringene, sa Lina.

Glad og overrasket

Hun syntes det var uproblematisk ettersom det ikke gikk mange timene før hun hadde knyttet vennskapsbånd både på tvers av kommune og fylkesgrenser. Det var et «bjørnebilde» som førte til at hun kunne tilbringe de første dagene i skoleferien i området rundt Olavshallen. Juryen i lokalmønstringen mente det bidraget fortjente å få prøve seg i en større setting. De sendte derfor Leren videre til fylkesmønstringen. Juryen der hadde den samme oppfatningen.

De mente at Leren burde få prøve seg i landsmønstringen. Lina ble både glad og rørt da det kom melding om at hun måtte forberede seg på noen hektiske døgn i UKM-regi rett etter skoleslutt.

- Vanskelig å kjede seg

Hun hadde allerede fått med seg mye da vi pratet med henne. Leren svarte folkene og det flotte opplegget da hun fikk spørsmål om hva det var som hadde gjort mest inntrykk på henne så langt. Den lokale UKM-debutanten kunne fortelle at hun nøt hvert eneste minutt.

-Jeg har sett alle forestillingene og jeg har tilbrakt en god del i det lokalet hvor kunstutstillingen er. Det er vanskelig å kjede seg på landsmønstringen ettersom det foregår noe hele tiden. Lett å få nye impulser er det også ettersom det er mange dyktige ungdommer her og vi får tilbud om å delta på workshoper og annet, sa Leren, som mener det skal godt gjøres å toppe dette selv om hun har en Frankrike-tur i vente. Dit reiser hun sammen med noen venninner.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!