Kristiansund kommunes advokat, Kjetil Wedervang Mathiesen listet opp en rekke punkter som skulle vise at vedtaket om å plassere på sjukehuset bør kjennes ugyldig. Han mente hele prosessen var rigget, men han unnlot å bruke begrepet "pill råtten prosess" slik han gjorde da saken ble innledet forrige mandag.

Her er påstandene og hovedargumentene til Kristiansund:

* Det var en konstant overføring av stillinger fra Kristiansund sykehus  til Molde gjennom de siste åra. Dette var en plan for å kunne vise at Molde har størst fagmiljø når nytt sjukehus skal bygges. Uten denne overføringen, ville Molde hatt 1100 ansatte og Kristiansund 1000.

* Styreleder John Harry Kvalshaug fra Averøy ble byttet ut fordi han var fra Nordmøre.

* Bent Høie la vekt på et innholdsløst brev fra noen tillitsvalgte da han skulle bli kvitt direktør Trond Michael Andersen i Helse Midt.

* Departementet bryter forvaltningsloven ekstremt når de ikke engang skriver ned de klagene de sier har kommet fra ansatte. - Jeg finner nesten ikke ord for en slik saksbehandling.

* Høie pålegger Styve Holte å avsette Andersen i løpet av seks dager.

* Når Andersen er fjernet, rigger de det til slik at de henter inn Daniel Haga - som var en kjent moldevenn fra tidligere.

* Kenneth Swan fortalte at sparkingen av Andersen kom som et sjokk. De tillitsvalgte ante ikke hva som var i ferd med å skje.

* Bent Høie sparket Andersen for å kunne innfri løftene om at Molde skulle få sitt sjukehus.

* Høie vet at Liv Stette to ganger har stemt for Hjelset, likevel henter han henne inn i styret i Helse Midt der hun umiddelbart går inn i arbeidet med styrevedtaket.

* Liv Stette er inhabil ut fra hva hun har sagt og ment før hun blir hentet inn som styremedlem.

* Hemmelige styremøter der styrene skulle knas sammen. Knaingen skulle gå i retning av Høies oppfatning - og at sjukehuset skulle legges på Hjelset.

* Massivt press på Astrid Eidsvik med et utilbørlig tilbud om sluttpakke. Dette grenser til korrupsjon.

* Stein Kinserdal bruker sitt eget "skipperskjønn" framfor å ta hensyn til rapporten om rekruttering.

* Torbjørg Vanvik deltok i "riggingen" gjennom at Helse MR skulle "velsigne" argumentet om å ta hensyn til fagmiljøet i Molde - og hun skrev om å "dra saken i havn" - altså sikre Hjelset.

* Cluster-modellen dukker opp helt på oppløpssiden som et nytt økonomisk argument. Viser til Eidsvik som oppfatter dette som et nytt, siste argument for å velge Hjelset.

* Cluster-modellen skulle sikre mer pasientlekkasje til Trondheim og St.Olavs hospital, som er Helse Midts hjertebarn. De andre sjukehusene blir nedprioritert.

* Signalene Bent Høie ga om at Hjelset burde velges. Signaler var gitt til både Styve Holte og Kinserdal. Enten lyver Haga - eller så lyver Strand om det som skjedde etter at Høie sendte signaler. Høie burde sitte rolig uten å gi signal.

Kjetil Wedervang Mathiesen sier at disse punktene viser at Bent Høie er inhabil i sjukehussaka. Det var en særlig fordel for ham personlig, for statsminister Solberg, for Høyre-kommunen Molde og for regjeringen å kunne oppfylle valgløftene fra 2011.

- Vedtaket er åpenbart fasadepreget. Bent Høie ønsket sjukehuset til Hjelset, og alle de punktene vi har listet opp viser hvordan han fikk dette gjennom. Forutinntatte personer skal ikke fatte de viktigste vedtakene i samfunnet. Det er helt uakseptabelt, sa Wedervang Mathiesen sa han avsluttet sin prosedyre mandag.

Følge siste dag av sjukehusrettssaka her!

Mathiesen mente også at vedtaket om felles sjukehus i 2012 ikke var gyldig. Dette på grunn av at det ikke var vedtatt av helseministeren, men av Helse Midt.

---

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!