Styremedlem Torbjørg Vanvik sa i Inntrøndelag tingrett torsdag at det gikk opp for henne at tomtevalget hadde blitt en personlig sak for Astrid Eidsvik.

– Da vi satt i møte i Ålesund og det ble kjent at hun gikk for Storbakken, mens Daniel Haga i Helse Midt gikk for Hjelset, reagerte Eidsvik kraftig. Hun sa det var helt uaktuelt for henne å skifte mening. Eidsvik sa: «Hvis Haga og jeg er uenig – hvem skal gi seg da?». Jeg opplevde at Eidsvik ikke hadde den nødvendige armlengdes avstand hun burde ha, og det gikk opp for meg at dette var personlig for henne.

– Ingen sluttavtale

Vanvik ble spurt i retten om den mye omtalte sluttavtalen til Eidsvik.

Følg rettssaka direkte her!

– Hun hadde ingen sluttavtale. Hun hadde en ansettelsesavtale. I denne avtalen står det at hun kan beholde sin lønn som administrerende direktør dersom hun etter fylte 62 år ønsker å gå over i annen stilling i foretaket. Da Eidsvik vurderte å gå av, hadde hun bedt styreleder Stein Kinserdal om å se på muligheten for å få denne avtalen til å gjelde allerede fra 56 år. Jeg mente dette var en vesentlig endring som jeg måtte konferere med andre før vi eventuelt kunne endre noe.

Astrid Eidsvik skal i vitneboksen torsdag kl. 12.45.

– Uro rundt Andersen

Under vitneavhøret ble også direktør Trond Michael Andersen tema.

Vanvik ble spurt om hvordan forholdet var mellom Eidsvik og Andersen.

– Det var ikke noe forhold. Eidsvik hadde bedt Andersen om mer involvering fra Helse Midt, men dette skjedde ikke før Ola Strand og Daniel Haga overtok.

Helse Midt-Norge, der Vanvik er ansatt som eierdirektør, er ikke fritatt fra taushetsplikten i avtalen med Andersen, men Vanvik ble spurt om hun kjente til om det var uro rundt direktøren.

– Ja, det gjorde jeg. Det var uro i flere avdelinger og på flere nivå i organisasjonen.

Da Vanvik ble spurt om sin egen oppfatning av Andersen, ville hun ikke uttale seg om dette.

– Men det finnes en intern rapport i helse Midt der alle evaluerer sin nærmeste leder. Den kan du se om du trenger dokumentasjon for hvordan alle ledere ble vurdert.

Stemte for Hjelset

Torbjørg Vanvik stemte med flertallet da Helse Møre og Romsdal med 5 mot 4 plasserte sjukehuset på Hjelset.

Hun ble spurt om hun ble instruert om hva hun skulle stemme.

– Jeg sitter ikke som Helse Midts representant i Helse Møre og Romsdal. Jeg representerer kun meg selv i styret, og jeg får ingen instrukser om hva jeg skal mene, sjøl om jeg er ansatt som eierdirektør i Helse Midt.

---

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!