Tidligere administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, sa i sin vitneforklaring torsdag at det styreleder Stein Kinserdal hadde skrevet i en e-post til styreleder Torbjørg Vanvik om at Eidsvik var sliten og søvnløs - og at hun uansett ville gå av etter tomtevalget, var direkte usant.

– Ville bli krevende

– Jeg visste det ville bli krevende å sitte som leder etter tomtevalget for nytt sjukehus. Men jeg tenkte at hvis vi klarte å lande dette på en god måte, skulle jeg klare å stå i det videre også. Jeg har stått i flere stormer tidligere, sa en engasjert Astrid Eidsvik i retten.

Følg sjukehusrettssaka direkte her!

Hun sa også at hun følte seg aleine i store deler av sluttfasen med iderapporten. Stein Kinserdal var vanskelig å få tak i, og det var lite involvering fra Helse Midt og Trond Michael Andersen.

Mistet tilliten

Men da Andersen var ute og det kom inn ny styreleder og direktør ble de mer involvering.

– Først var jeg glad for at det ble mer involvering, men det ble jo ikke slik jeg hadde tenkt. Jeg følte at de overtok en prosess som jeg følte jeg eide fram til da og en prosess jeg hadde kjørt i lang tid. Til slutt ble det slik at jeg ikke følte jeg hadde tillit fra Helse Midt, og da ble det umulig for meg å fortsett i stillingen, sa Eidsvik blant annet i forklaringen.

Eidsvik valgte å trekke seg som adm dir med øyeblikkelig virkning 4. desember 2015. 13 dager seinere skulle tomtevalget opp i Helse Møre og Romsdal.

Opprørt av begrep

En annen ting hun hadde latt seg opprøre over var da hun satt hjemme og fulgte sendingen fra styremøtet i Helse Møre og Romsdal 17. desember.

– De opplysningene som kom fram der om bestikkelser og korrupsjon var fullstendig feil. Jeg har aldri oppfattet det slik. Derfor valgte jeg å bryte tausheten jeg hadde hatt siden jeg gikk av - og sendte ut pressemelding for å korrigere det som ble sagt i styremøtet.

Diskuterte med Veddeng

Når det gjelder tomtevalget, diskuterte Eidsvik mye med fagdirektør Odd Veddeng.

– Vi kom til at vi måtte korte ned reisetiden for dem som hadde lengst reiseveg. Et annet viktig punkt var at vi fryktet for pasientflukt fra Nordmøre tl St. Olav, og at dette ville få negative konsekvenser for økonomien.

Eidsvik bekreftet ellers at hun ikke opplevde noe press fra statsråden om tomtevalg. Hun opplevde heller ikke at det var noen slags bestilling og at tomtevalget var gjort på et tidlig tidspunkt.

---

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikike!