Molde-ordfører Torgeir Dahl var stevnet inn som vitne i sjukehusrettssaka onsdag ettermiddag. Kommuneadvokat i Kristiansund, Kjetil Wedervang Mathiesen, ville vite hvor nære bånd Dahl har til helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg.

Ikke vennskap

– Jeg har vært første vara for Møre og Romsdal Høyre og møtte på Stortinget i en periode i 3,5 måneder i forbindelse med en sjukemelding, sa Dahl under utspørringen.

– Dyktig politiker

Kommuneadvokaten i Kristiansund ville deretter høre om andre møter og samlinger hvor Dahl og Høie hadde hatt gjennom årene.

– Mitt første møte med Høie var i 2009 på en ledersamling i Høyre. Jeg merket meg at han var en dyktig politiker, sa Dahl.

Argumenterte for Hjelset

Molde-ordføreren gjorde ellers rede for alle gangene han hadde møtte Høie i året før tomtevedtaket. Inkludert årsmøtet til Høyre, var det fire ganger de møttes. Ett av møtene skjedde i Oslo i mars, der Dahl og Høie diskuterte sjukehussaka sammen med stortingsrepresentant Helge Orten.

Gamle løfter

Dahl ble også spurt om gamle løfter fra Høie og Solberg om at de vil kjempe for sjukehus i Molde.

– Da var det snakk om fortsatt to sjukehus. På det tidspunktet var det ikke noen diskusjon om ett felles akuttsjukehus. Høie og Solbergs uttalelser om at de støttet nytt sjukehus på Eikrem i Molde handlet altså ikke om fellessjukehuset, forklarte Dahl.