Administrasjonen stilte spørsmål om hva som egentlig var vedtatt i budsjettet for 2016. De hadde forstått det slik at prosjektet var utsatt til 2019.

– Vi vedtok i budsjettet å overføre 500.000 kroner fra 2017 til i år, slik at planlegging kan starte. Det ligger et tilsvarende beløp neste år. Nå har vi sagt dette to ganger, planleggingen kan effektueres som bestilt, påpekte ordfører Bernhard Riksfjord (Ap).

Større prosjekt

Men Pål Terje Huse (Aukralista) nøyde seg ikke med at det var kulturhus og basseng som skulle planlegges. Han ville ha et enda større prosjekt.

– Vi bør be rådmannen utrede ei alternativ framdrifts- og aktivitetsplan, der kulturhus, basseng, kulturskole og bibliotek blir en integrert del av Gossen barne- og ungdomsskole. Nødvendig utvidelse av skolen tas med, mente han. Men forslaget fikk bare to stemmer.

Behov

Han ville ha lagt fram et budsjett for å synliggjøre kostnader og eventuelle besparelser med ei slik utbygging.

– Vi ser hva Tindesenteret betyr for Åndalsnes og Rauma, det er viktig å få et signalbygg også i vår kommune. Huse har et kreativt forslag, men det ert vanskelig å ta stilling til dette. Planleggingsnemnda bør stå fritt i sitt arbeid, mente Helge Kjøll jr.

Prognoser

– Det er mulig behovet  for mer plass ved skolen er reelt. Men jeg vil gjerne se prognoser og utvikling i elevtall før jeg kan gå for et slikt forslag, mente Rolf Harald Blomvik (Ap).

- Jeg liker nye ideer, men dette kan jeg ikke støtte. Jeg vil ha stø kurs i arbeidet med å få realisert kulturhus og basseng, vi behøver ikke ei helomvending nå, sa Kevin Solem (Ap).