De aktuelle kandidatene er Sogn og Fjordane, de to trønderfylkene og Oppland. De som skal forhandle for Møre og Romsdal er Jon Aasen (Ap), Gunn Berit Gjerde (V) og Charles Tøsse (H). Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik er sekretær.

Ingen entusiasme

Det var ingen stor entusiasme for regionreformen da saka ble tatt opp i fylkesutvalget tirsdag. Møre og Romsdal fylkesting har tidligere stått samlet om å fortsette som egen region, dette ble bekreftet under behandlingen i fylkesutvalget.

Dele opp fylket?

Frank Sve (Frp) gikk hardest ut mot Belden, og lurte på om noen tror at det blir mer til Møre og Romsdal ved oppsplitting av fylket. Torgeir Dahl (H) viste til utspill fra fylkesordføreren i Sør-Trøndelag, der Tore Sandvik ønsker at både regionkontoret for Statens vegvesen og Kystverket flyttet fra Møre og Romsdal til Trondheim.

– Dette viser alt, sa Torgeir Dahl.

Ikke bare en skinnprosess

Tove Lise Torve (Ap) oppfordret utvalget til å gå inn i forhandlingene med åpnet sinn, og beklaget av Møre og Romsdal ikke har kommet på banen før i denne saka. Partifelle Jon Aasen delte ikke dette synet, men lovet at samtalene med naboene ikke skal bli en skinnprosess.

Nå går det ut invitasjoner om nabosamtaler til de fire fylkene. Fylkesutvalget skal være referansegruppe og skal holdes løpende orientert.