– Jeg er veldig impulsiv, smiler Linda Margrete Leine Thinn (45), og skjenker opp en kaffekopp.

Fra veggen foran henne skuer en indianer ut over den åpne kjøkken-stueløsningen og videre ut på Moldepanoramaet. Noen tror indianeren er et fotografi, men det er altså Lindas verk, malt rett på veggen.

– Jeg liker å male folk, blikk, ansiktsuttrykk. Jeg er nysgjerrig på hva som ligger bak, hva folk har opplevd, hva de tenker. Indianere fascinerer. De utstråler en indre ro og styrke. Og de tar vare på jorda, sier Linda.

– Ujålete

Ole Jacob Thinn (56) er tilbøyelig til å være enig med kona i at hun er impulsiv. Han har fått merke det gjennom de seks åra de har bodd i huset, som har gjennomgått både en og to forvandlinger siden de overtok. Vegger har blitt fjernet eller skiftet flere steder. Golvene er malt. Kjøkkeninnredningen skiftet, bad pusset opp.

– Huset er fra 1973, og vi har stadig nye prosjekt på gang. Vi har blant annet fjernet en murvegg for å åpne opp i stua og kjøkkenet. Vi er heldige som bor på en sånn plass. Må jo nyte utsikten skikkelig, sier Ole Jacob.

– Rollefordelingen, hvordan er den?

– Han utfører, jeg er den kreative. Men jeg også utfører altså, smiler Linda, som beskriver stilen som tilbakelent.

– Stilen er ujålete, med element av industri, betong, natur. Fargene er grå, svarte, lyse, med små diskrete fargeklatter i oransje og duse blåfarger, sier Linda.

Gjenbruk og arv

Linda har sjøl designet terrassen som går over flere nivå. Nå venter paret og de til sammen fem barna fra tidligere forhold på bedre romsdalsvær. I mellomtida får de nyte livet innendørs. Flere steder i det toetasjes huset er det innslag av drivved fra Hjertøya på hyller og benker. Som dekke på gelenderet ved trappa er det materiale fra europaller.

– Jeg liker gjenbrukstanken og bruker lite på interiør. Mye er arvet, sier Linda, som har gjort om bestefarens gamle vinduer til speil både på badet og i gangen.

– Jeg er også glad i belysning og fine lamper, sier Linda.

– Spennende! 1. mai startet Linda Thinn som ny daglig leder på Kjøkkendesign i Molde. Hun beskriver seg som godt motivert for oppgaven.

– Det er utfordrende og spennende! Kjøkkendesign både tegner og leverer løsninger på kjøkken, bad og garderobe. Vi leverer høgstandard Mobalpa kjøkken fra Frankrike og Nettoline fra Danmark, sier Linda.

Tidligere har Linda jobbet i ulike bedrifter som jobber mot kjøkkenmarkedet og blant annet Pettersson. Hun er utdannet klesdesigner fra Arts Institute of Seattle og har gått teknisk fagskole for konfeksjon og studert markedsføring. Nylig tok hun også grafisk design og prosjektstyring.

Til USA

Men la oss hoppe tilbake til 1988, da 17 år gamle Linda og familien flyttet fra Leinebygda i Fosnavåg til Blain, USA, på grensa til Canada.

– Jeg hadde alltid vært utadvendt og aktiv. Men da jeg kom til USA ble jeg innesluttet. Jeg mistrivdes, hadde få venner og grov meg ned i kunsten. Da vi flyttet til Seattle ble det bedre. Jeg tok kunstfag på High School og læreren plasserte meg på stadig høgere undervisningsnivå. Kan hende læreren så noe som jeg ikke visste at jeg hadde. I avgangsutstillingen kom jeg på 3. plass og var med på noen utstillinger jeg fikk utmerkelser for, sier Linda.

Kunstskole i Holbæk

Da Linda ble gravid flyttet hun til Molde. Kunsten har vært med henne hele tida, men i varierende grad. Linda titter bort på indianeren.

– Det tok tre år før jeg turte å male noe etter at jeg var ferdig med maleriet på kjøkkenet. Jeg er livredd for å begynne på noe nytt, i tilfelle det ikke blir like bra..., sier Linda.

– Jeg har ikke vært veldig produktiv. Men det har jeg planer om å bli framover. I sommer skal jeg på to uker kunstskole i Holbæk, Danmark, sier Linda.

Boblende mestringsfølelse

For rundt fem år siden hadde Linda utstillinger på Fole Godt og Rød Bare Blå.

– Hva gir det deg å holde på med kunst?

– Jeg går inn i en boble. Blir veldig asosial. Og det gir en enorm mestringsfølelse når jeg får det til.

Linda er fra 4. juni aktuell med kunstutstilling på Galleri Gnist sammen med Halvard Hatlen og Eva Hessen.