MHK Elite nærmer seg slutten på trenerjakten, og håper på å presentere sin nye trener i løpet av uka.

Molde HK Elite er i dialog med tre ulike trenere, og håper å presentere personen som skal sørge for opprykk til eliteserien i løpet av denne uka. Romsdals Budstikke vet at en av de tre kandidatene er Morten Holmen.

Dansken var trener for HK Halden i seks strake sesonger, før han og klubben skilte lag etter sist sesong. Han tok Halden opp fra 2. divisjon til eliteseriespill, og ledet blant annet laget i NM-finalen mot Larvik i 2014. Sist sesong endte laget på 7.-plass

Styreleder i MHK Elite, Per Gjerde, kan ikke bekrefte om Holmen er en av klubbens aktuelle kandidater, men innrømmer at klubben hadde besøk av de ulike kandidatene i forrige uke.

– De tre vi har kontakt med har alle kvalifikasjoner til å trene oss opp igjen. Det er spennende folk, og vi er i sluttfasen for å få en av dem i havn. Det er ulike typer, og nå står det på betingelsene. Vi venter på hvilke krav de setter, sier Gjerde.

Tenker langsiktig

MHK har stått uten trener etter at Leif Gautestad tok over Ålgård 1. mai. Gjerde mener det er viktig at klubben nå får på plass en trener så raskt som mulig, så de kan gå videre på nye oppgaver.

– Vi har vært i kontakt med noen aktuelle spillere som vi ønsker å hente, men de vil avvente til en ny trener er på plass. Trenerkandidatene har jo også sine favoritter, og har kanskje noen de ønsker å ha med seg. Når vi får på plass treneren, vil vi også få på plass resten ganske kjapt, sier Gjerde.

– Hva er det viktigste dere ser etter i den nye treneren?

– Vi må tenke langsiktig. Den treneren vi ansetter nå skal være her noen år. Målet vårt er at denne skal ta oss opp i eliteserien, men også enda et steg videre. Ingen er tjent med å bytte trener hele tiden. Derfor er det viktig at vi velger riktig person. Vi ønsker ikke å forhaste oss. Vi har hatt samtaler ansikt til ansikt med alle tre, noe som har gitt oss en god pekepinn, forteller Gjerde.

Ønsker venstrehendt

Klubben har også gjort noen utskiftninger på spillerfronten. Petra Blazek, Ines Khouildi, Julie Nygård, Vera Bekken og June Andenæs har alle forlatt klubben. Sherin Obaidli er så langt eneste nye spiller inn, men Gjerde forteller at klubben skal ha inn 4-5 nye spillere totalt.

– Vi ønsket oss en venstrehendt bakspiller i hele fjor, så det er førsteprioritet. Der har vi noen spennende kandidater som kan være med på å løfte oss opp. I tillegg vurderer vi en venstreback som kan være en skytter, sier han.

Neste sesongs 1. divisjon blir beintøff, og flere lag har meldt at de satser knallhardt for opprykk til eliteserien. Det betyr at det blir en langt ifra enkel oppgave for MHK å rykke opp fra 1. divisjon på første forsøk.

– Vi må satse like mye nå som da vi var i eliteserien. Det var små marginer som gjorde at vi ikke beholdt plassen. Vi hadde ikke bred nok stall, og det må vi gjøre noe med. Nå bygger vi et lag som skal være sterkt nok til å stå i eliteserien også. Målet for den kommende sesongen er at vi skal være på øverste del av 1. divisjon. Så får vi se til slutt om vi er gode nok, sier Gjerde.

PS: Romsdals Budstikke lyktes ikke å komme i kontakt med Morten Holmen i går.