Med tap der kan kampen om mesterskapet være kjørt etter bare 13 av 30 serierunder.

For hvis begge lagene gjør jobben sin kommende helg, mot henholdsvis Brann og Haugesund, skiller sju poeng før en av årets viktigste kamper. Og hvis Rosenborg tar Molde på hjemmebane vil avstanden altså være hele ti poeng. Det er veldig mye så tidlig.

På den andre siden: Dersom Molde slår Brann og vinner i Trondheim kan det plutselig være bare fire poeng opp til serielederen. Og hvis Mark Dempseys lille sensasjon i Haugesund fortsetter med poeng mot Rosenborg, kan det fort jevne seg ut i tabelltoppen.

Men: Etter at mandagens kamp mot Odd bekreftet den begredelige bortestatistikken Molde kan vise til om dagen, er det ikke lett å se for seg at MFK-laget skal stoppe Rosenborg-maskineriet på deres hjemmebane.

Molde har spilt seks bortekamper så langt. Utbyttet er 8 av 18 mulige poeng. På de tre siste har laget tatt ett poeng. Det er en statistikk som aldri kan holde til medalje i eliteserien. Og: MFK har sluppet inn 17 mål på 11 kamper. Bare bunnlagene Stabæk og Start har sluppet inn flere, med sine 18. Til sammenligning har Rosenborg og Odd 5 og 8 baklengs. Molde-leiren kan gjerne snakke om at laget har scoret flest (22). Målforskjellen blir likevel bare 5 plussmål. Rosenborg har 16 pluss. Altså ett plussmål mer i hver eneste kamp.

Dette er jo bare tall som fort kan snu, men de forteller ganske mye om forskjellene på Molde og gullkonkurrentene. Offensivt har MFK vært det råeste laget på sitt beste.  Defensivt har de to andre lagene vært langt mer stabile og solide.

Mod Odd manglet et toppet Molde-lag det aller meste, over hele banen. MFK-spillerne ble regelrett kjempet og løpt i senk av fandenivoldske Odd-spillere, som fikk et lite spillemessig og mentalt overtak tidlig i første omgang.

Molde tapte rett og slett denne kampen på innsatsen. Det var derfor Odd til slutt skapte de sjansene MFK aldri kom til. Og derfor var seieren mer fortjent enn MFK ville ha det til etterpå.

Skuffelsen og vreden i fotballfolket er alltid stor hvis favorittlaget taper uten at det ser ut som spillerne orker å yte sitt aller beste. Og derfor var det neppe spesielt hyggelig å være Molde-spiller i borgertoget 17. mai.

Men dette laget har ofte for vane å slå hardt tilbake etter store nedturer. Dermed er det mye som tyder på at Brann-spillerne skal få en del å gjøre når de besøker Aker stadion kommende lørdag.

Da er kanskje Mattias Moström tilbake i troppen etter sin strekkskade. Og akkurat den løpskraften kunne kommet godt med for tida. Den rutinerte svensken har en tilstedeværelse som smitter over på resten av laget både framover og bakover i banen.

Offensivt har Moldes midtbane herjet i perioder, takket være herlig entusiasme og enkeltprestasjoner signert Eirik Hestad, Fredrik Aursnes, Mohamed Elyounoussi og Petter Strand. Defensivt er det ingen tvil om at midtbaneleddet er svekket.

Duellstyrken til Daniel Berg Hestad og Etzaz Hussain har for eksempel vært savnet i de siste bortekampene.