Det er sjeldent jeg stikker meg fram. Jeg liker ikke å framheve meg sjøl, sier Willy Farstad.

Ja-menneske

Denne gangen kommer han ikke unna. Farstad er kåret til månedens ildsjel i april. Årsaka er alt arbeidet han har lagt ned i idretten i Eide kommune.

– Jeg var styremedlem i Bryn IL fra 1979 til 1980, og var delaktig i byggingen av Brynhallen. I 1981 begynte jeg i Lyngstad IL. Her var jeg formann, også etter den første sesongen sammen med Eide og Omegn FK i 1993, sier Farstad.

Det var først i 1998 at han kom inn i styret til Eide og Omegn FK som nestformann.

– Året etter ble jeg formann. Det var jeg fram til 2004, og fra 2009 og fram til i dag. Årsaka til oppholdet var at jeg satt i byggekomiteen og driftskomiteen for Eidehallen.

Nytt klubblokale, ny kunstgrasbane og nytt garderobeanlegg med kiosk og lager er resultatet av alle dugnadstimene månedens ildsjel med flere har lagt ned.

– Jeg har stort sett vært med på alle prosessene. Du kan vel si at jeg er et ja-menneske, sier Farstad.

Tusenvis av timer

Bare de siste tre åra har han jobbet 2500 dugnadstimer.

«Rett og slett en fantastisk mann å ha med seg i idretten på Eide», skriver Stein Erik Blikås i Eide og Omegn FK, som anbefalte Farstad som månedens ildsjel.

– En milepæl

Farstad sier at neste punkt på planen er gratis halleie til all organisert idrett i Eide kommune.

– Forslaget skal opp i kommunestyret, hvor jeg også sitter, den 28. mai. Er vi heldig, går det gjennom og trer i kraft 1. august.

– Hvordan har fotballen i kommunen utviklet seg?

– Den har vært svært stabil. Vi har vært mellom 22 og 26 lag i serien mer eller mindre hele tida. Eide er nokså stor på fotball. Vi føler at vi gjør en god jobb.

 – Hvorfor er det akkurat idrett du legger ned så mange dugnadstimer i?

– Det er det mange som har spurt om, uten at jeg helt klarer å gi de et ordentlig svar. Jeg synes det er kjekt å engasjere ungdommen, og gi både de og de voksne et tilbud. Å se de unge blomstre når de får leike seg med ball har vært drivkrafta hele tida.

 – Hva har vært det artigste?

– Det er vanskelig å rangere alt som har skjedd. Jeg er like engasjert uansett om det er en knøttekamp eller en A-kamp. Men åpningen av kunstgrasbanen 8. november i 2014 var stort. Det føltes som en milepæl.

Må ta eierskap

Farstad sier at han har fått mange positive tilbakemeldinger på jobben de har gjort.

– Nå er det driften av alt som gjelder. Alle må ta eierskap i det vi har fått til, og det ser det ut som at flesteparten har gjort. Så langt har det gått veldig bra, og det har vært positivt med bidrag fra næringslivet i Eide kommune. Vi har vært veldig heldig.