Konkursen ble åpnet etter at selskapet sjøl gikk til Romsdal tingrett, og begjærte oppbud.

Advokat Thomas Urdshals i Advokatene Lunde & Co, i Molde, som er oppnevnt som bostyrer, opplyser at selskapet i oppbudsbegjæringen har oppgitt at det har en gjeld på 713.000 kroner.

Når det gjelder verdiene i boet, oppgir selskapet at det har nærmere 450.000 kr på konto. A-lifting har solgt designrettighetene sine til to kjøpere. Den ene er lokal og den andre utenlandsk. Selskapet venter 66.000 euro inn på konto fra den utenlandske kjøperen.

Underskudd

A-lifting AS hadde i 2014 en omsetning på 29,3 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 1,6 millioner kroner og resultat før skatt på minus 1,9 millioner kroner. Ifølge bostyreren var omsetningen i 2015 på ca. 21 millioner kr og driftsunderskuddet på over sju millioner kr.

– Hva er årsakene til konkursen, Thomas Urdshals?

– De oppgir oljeprisfallet fra sommeren 2015 som årsak. A-lifting fikk alvorlige problem da hele markedet for leverandørindustrien kollapset. Det ble vanskelig å få nye oppdrag. A-lifting prøvde å omstille seg mot det grønne skiftet, men har ikke klart det, sier Thomas Urdshals.

Av de åtte ansatte var tre i arbeid og fem permittert ved konkursåpning. Ifølge Thomas Urdshals er det ikke aktuelt med drift i boets regi.

Midvest og Langøy

A-lifting AS ble etablert under navnet Abas Lifting AS i 2013, med Midvest Fondene og Leif Arne Langøy-selskapet Lapas AS som de største aksjonærene. Det har siden skjedd endringer på eiersida. Lapas gikk ut av A-lifting i fjor.

A-lifting var en videreføring av Kongsberg Evotecs kranavdeling i Molde.

Selskapets formål var å utvikle, engineere, selge og markedsføre offshore løfte- og håndteringsutstyr. Produksjon og sammenstilling av kranene skjedde gjennom en samarbeidspartner i Tyrkia.

– Vårt fokus er å levere kraner og løfteinnretninger av høg kvalitet og innovativt design til både skip og offshoreinstallasjoner, sa daglig leder Tormod Olsen ved etableringen.

Stor tro

– Som eiere er vår målsetting å bidra med ressurser og kapital til å utvikle en solid og innovativ aktør innenfor kran og løfteutstyr, uttalte Arild Aasmyr, partner i Midvest Fondene og styreleder i A-lifting ved etableringen.

Advokat Thomas Urdshals i Advokatene Lunde & Co.