– Jeg hadde egentlig ingen planer om å skifte retning. Men High har blitt helt annerledes enn for eksempel Superhero. Det er en elektronisk pianobasert låt, iblandet mye av det jeg liker selv. Jeg var spent på om den ble godtatt av Sony, men de var veldig positive, sier Jesper Jenset og forteller at han er inspirert av både det nyeste materialet til Justin Bieber og Zayn Malik (tidligere One Direction).

– Jeg synes låta er mer moden. Jeg har spilt den for venner, som heldigvis er ærlige, og den har blitt godt mottatt, sier Jenset, som for tida har lagt bort gitaren.

Endelig gjennombrudd?

Etter femteplassen i Idol for halvannet år siden har Jesper Jenset hatt flere konsertjobber, med support for Isaac Elliot i Oslo Spektrum i februar som det absolutte høydepunktet. Han har gitt ut tre singler, medregnet Idol-låta Call Me Yours. Singelen Superhero solgte til gull og fikk tre millioner streams. Nå sikter tenåringsidolet enda høyere.

– Jeg har vært sinnsykt heldig, og fått være med på mye. Men jeg har også alltid satt meg høye mål. Nå er målet platinum og fire millioner streams for den nye singelen, sier Jenset.

– Hva skal til for at det store gjennombruddet kommer?

– Timing og promo, samt radiospilling, er kjempeviktig. Men det er jo ikke nok. Til slutt havner det bare om at låta er god nok. Og akkurat hva som slår an er vanskelig å si på forhånd, sier Jenset.

Friår med musikk

Han innrømmer at responsen på High blir avgjørende for hva som skjer framover.

– Dersom det blir en hit, kan det bli EP. Men jeg skal uansett drive med musikk det neste året. Planen er å ta et friår etter videregående, og ha fullt fokus på musikken. Det jeg lærer best av akkurat nå, er å være i studio med flinke folk. Det er utrolig artig, jeg gleder meg som en unge hver gang, sier Jenset.

– Kan du leve av det?

– Ja, det tror jeg. Men jeg er også nysgjerrig på læreryrket. Kanskje prøver jeg det ved siden av.

På High har han samarbeidet med produsent og låtskriver Erik Fjell og låtskriver Ida Waerdahl som han kaller et perfekt team.

– I hvor stor grad bidrar du selv til låtene?

– Jeg har et lite hjemmestudio, der jeg finner ideer og litt tekster. Men å skrive hele tekster er ikke min sterke side. Derfor er bra å finne flinke folk man funker bra med, sier Jenset og sier at med High startet han og teamet på nytt tre ganger – før den satt.

– Du har 60.000 følgere på Instagram. Hvorfor så mange?

– Før Idol og tv hadde jeg rundt 500, bare venner. Men etter tv ble det veldig mange. Nå bruker jeg Instagram både til å promotere musikken, og fortelle fansen om ting jeg holder på med, sier Jenset.

Singel midt i russetida

Jesper Jenset går siste året på Molde videregående skole og er russ i år.

– Du slipper ny låt midt i russetida?

– Ja, jeg tenker det er en bra ting. I russetida hører vi utrolig mye på musikk. Den er en viktig del av feiringa, sier Jenset.

– Debatten går rundt diskriminerende og grove russelåter. Du har selv vært med på å lage russelåt?

– Ja, jeg har hjulpet kompisgjengen, som rapper en låt, med å snekre det sammen. Men det er bare fleip. Noe vi gjør på gøy. Men jeg synes ikke låta vår er drøy, sammenliknet med for eksempel Tix-låtene. Molde-russen er ikke akkurat verst i klassen, sier Jenset og legger til:

– Vi har holdt oss innenfor en grense vi er komfortable med. Jeg tror folk forstår at det er tull. Vi vil jo bare ha det artig. Og skape oppmerksomhet rundt konseptet The Hound Dogs.

– Hvordan går det å kombinere russetid, musikken og avsluttende eksamener?

– Det går greit, selv om man blir litt sliten. Det gjelder å finne en riktig balanse. Det viktigste er ikke å lage russelåter, men å feire at man er ferdig med skolen.

Jesper Jenset er russ og snart ferdig med videregående skole. Neste år vil han ta fri fra skole og studier for å satse på musikken. Foto: Vera Henriksen