Det opplyser Terje Korsnes, som er direktør for kran og løft i NOV i Norge, med base i Kristiansand. Han er også leder for NOVs virksomhet i Molde.

Han sier at det endelige antallet vil være klart i løpet av mai. NOV hadde på det meste over 500 medarbeidere i Molde. Etter to nedbemanningsrunder, er antallet ca. 180. For kort tid siden kunngjorde NOV at det kommer ytterligere en nedbemanningsrunde. Denne runden, som konsernet nå er inne i, kan ramme bortimot 60 i Molde.

Beholder Hjelset

Da det ble besluttet at hele virksomheten på Hjelset skal legges ned, opplyste NOV at industrianlegget der skulle selges. Det verserte spekulasjoner om at området kunne bli omgjort til boligformål i forbindelse med byggingen av det nye sjukehuset på Hjelset. Noe ordfører Torgeir Dahl (H) kontant avviste. Han opplyste at kommunen fortsatt vil ha industri der, og at en ikke vil omregulere området til boliger.

Terje Korsnes sier NOV har besluttet å ikke selge eiendommen på Hjelset, og at selskapet vurderer å flytte virksomheten i Grandfjæra i Molde sentrum dit inn. NOV leier i dag store lokaler i Grandfjæra næringspark av Molde Næringseiendom AS.

– Vi har en leiekontrakt i Grandfjæra som vi forholder oss til. Vi har besluttet å ikke elge Hjelset. Vi er nå i en fase hvor vi vurderer om vi skal flytte hele operasjonen i Molde dit. Det er fortsatt bare ei vurdering. En endelig beslutning blir tidligst tatt i slutten av mai. Men det er mulig å flytte hele operasjonen i Grandfjæra til Hjelset, sier Terje Korsnes.

– Hva er det som taler for å flytte virksomheten i Grandfjæra til Hjelset?

– Det er et anlegg vi eier sjøl. Når vi ikke har annen drift der, skal vi likevel ta vare på anlegget. Det er sjølsagt også et kostnadsspørsmål, sier Terje Korsnes.

300 i Grandfjæra

Det er store areal NOV leier i Grandfjæra. På det meste hadde konsernet ca. 300 medarbeidere kontor der. I tillegg kommer lager.

– Hvor langt framover i tid er NOV bundet til Grandfjæra i leieavtalen med Molde Næringseiendom?

– Kontrakter ønsker jeg ikke å kommentere. Det må eventuelt Molde Næringseiendom gjøre.

– Det har versert spekulasjoner om at NOV-eiendommen kan bli omgjort til boliger?

– Det er det i tilfelle kommunen som må svare på. Vi har signalisert at vi ikke ønsker å selge. Ordfører Torgeir Dahl har sagt at det ikke er aktuelt å omregulere eiendommen til boligformål. Det var ordføreren veldig tydelig på, sier Terje Korsnes.

Han framholder at eiendommen har en veldig høg bruksverdi, og et potensial til forskjellige formål som det kan bli bruk for i framtida.

– Det er en av grunnene til at vi ønsker å beholde den, sier Terje Kornes.

National Oilwell Varco vil likevel ikke selge industrieiendommen på Hjelset, slik selskapet opprinnelig planla. Foto: Erik Birkeland